Vegan High Tea #2 2014: Het Verslag

high tea 02Afgelopen weekend organiseerde ik voor de tweede keer een veganistische high tea in Arnhem. 9 mensen kwamen van zelf gebakken taart, cake, brood en koekjes proeven! Het voorbereiden was net als vorige keer een enorme klus, dus na al dat boodschappen doen, stoelen sjouwen, bakken en regelen is het heel mooi om alles samen op tafel te zien staan.

Op het menu stonden deze keer: brownie, cheese cake, pompoen cake, soja slagroom, jamkoekjes, mueslirepen, crumble met passievrucht en peer, Zweedse appeltaart, geroosterde kikkerererwten, tomaten tapenade, rode-uienchutney, deegballetjes, zelfgebakkken brood, snoepjes van Goodie Good Stuff, limoen-frambooslimonade en de thee was ditmaal afkomstig van Clipper, Higher Living en Piramide.high tea 01high tea 05 high tea 04   high tea 06high tea 03

Het is fijn dat mensen meedenken, zo kon ik stoelen lenen bij een restaurant uit de buurt, toen ik die te kort kwam enn kreeg ik bij de Ekoplaza een kleine korting, omdat ze mijn evenement sympathiek vonden en wisten dat ik geen winstoogmerk had. Heel aardig! Mijn dank gaat ook mede uit naar Maarten die heeft helpen plannen en heeft helpen voorbereiden en koken. Zonder hem was het niet gelukt!

Het is altijd mijn doel dingen duurzaam te doen, dus ook deze keer deed ik zoveel mogelijk boodschappen bij natuurwinkels en bij de lokale molen die steen gemalen biologische bloem heeft. De servetten waren deze keer van FSC papier, dus van duurzaam beheerd bos. Het is me ook eindelijk gelukt om een theepot te vinden die ik mooi vind, hij is van het merk Present Time. als je de aankondiging voor de high tea hebt gezien komt hij je waarschijnlijk bekend voor.

En iIk heb ook deze keer weer leuke mensen leren kennen en zo ontstaan er soms mooie connecties. Een van mijn gasten, Natascha de Bel, gaat binnen niet al te lange tijd een vegetarisch/veganistisch restaurant beginnen in Nijmegen: Novia Verde. Iets om in de gaten te houden denk ik zo.high tea 07

Tot slot voor de mensen die zich afvragen: Wanneer komt er weer een high tea en kan ik me nu al opgeven? Ik weet nog niet wanneer er een nieuwe high tea komt en wanneer ik weer genoeg tijd heb voor alle voorbereidingen die erbij horen. Je kunt je dus niet al van te voren opgeven. Maar als je mijn weblog volgt (bijvoorbeeld via Facebook, Twitter of Bloglovin), dan zie je een eventuele bekendmaking van een nieuwe high tea vanzelf verschijnen.

Posted by on 30 september, 2014

4 Comments

 • Mirne van Megen

  30 september, 2014

  Ik vind het echt onwijs gaaf dat je dit doet en het ziet er weer heerlijk uit.

 • Martine

  30 september, 2014

  Wat ziet het er mooi uit allemaal! Heb je een recept voor die meuslirepen?

 • Celine Theunissen

  4 oktober, 2014

  Wauw wat super! Echt geweldig! 😀
  En het ziet er allemaal even heerlijk uit, bij de volgende high tea wil ik zeker bij zijn! : )

LEAVE A COMMENT