Recept: Zongedroogde Tomatentapenade

Vegan High TeaOp veler verzoek van mensen die bij de high tea aanwezig waren hier het recept voor de rode tapenade. Het geheim zit hem in de cashewnoten de tapenade romig maken. Laat ze hiervoor wel eerst even een nachtje weken in water. Je zou de tapenade zelfs over de pasta kunnen doen als saus. Roer de tapenade dan door de pasta nadat je die hebt afgegoten. Opwarmen is dan niet nodig.

Wat heb je nodig?

  • Een hele basilicumplant
  • Een potje semi gedroogde tomaten (ik gebruikte een potje van het merk Sacla. Pomodori al Forno e Peperoncine, 285 gram)
  • Sap van een halve citroen
  • 1 flinke teen knoflook
  • Een snuf zout
  • 4 eetlepels ongebrande cashewnoten die een nachtje hebben geweekt in water
  • Een flinke scheut olie uit het potje van de gedroogde tomaten

Gebruik voor dit recept een staafmixer en neem een hoge pot om de ingrediënten in de doen. Giet de cashewnoten af, scheur de bovenkant van het basilicumplantje af en doe bij de rest van de ingrediënten. Pureer alles tot het een gladde massa is en klaar is je tapenade. Je kunt er voor extra pit eventueel nog een extra snuf chilipoeder aan toevoegen.

Posted by on 28 mei, 2014

1 Comment

  • Petra

    28 mei, 2014

    wat een leuk recept, misschien moet ik dit maar eens gaan proberen te maken..

    groet, Petra

LEAVE A COMMENT