Konijnenvoer

restaurantkonijnenvoer@Lauriekoek.nlKonijnenvoer. Iedere vegetariër of veganist kent die term. Die vaak wordt gebruikt om alles wat je “nog wel” kan eten af te doen als zielig hoopje groen. Het is grappig genoeg ook de naam van een nieuw veganistisch restaurant in Arnhem, een restaurant waar ze eigenlijk alles behalve konijnenvoer serveren. Kan ik jullie verklappen. Ik heb ontzettend lekker gegeten.

Konijnenvoer zit in hetzelfde pand als Brigant (voormalig Bosch). Het restaurant is vrijwel helemaal afgesloten van Brigant, ze delen alleen het toilet. Het is een mooi pand, met een hoog plafond, grote ramen en een mooie houten vloer. Konijnenvoer is volgens mij behoorlijk populair, ik heb al van verschillende mensen gehoord dat ze er niet terecht konden, omdat ze niet hadden gereserveerd. Iets om in je achterhoofd te houden als je er wil gaan eten lijkt me. Ze zijn ook niet elke dag open, je kunt er eten op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.

Een wisselend veganistisch menu

Het menu verandert eens in de zoveel tijd. Ze werken met thema’s die een paar weken worden aangehouden. Toen ik er was, was het thema Aziatisch. Dit houdt in dat de hele kaart hierop is afgestemd. Deze bestaat uit een aantal voor- en hoofdgerechten en uiteraard is er ook aan de nagerechten gedacht. De Drankenkaart biedt ook voldoende te kiezen voor mensen die geen alcohol willen drinken, zoals Yogi tea ijsthee en Fentimans gingerbeer, naast diverse wijnen, biertjes, cocktails en (vegan) milkshakes.

Voorgerechten; small bites

De voorgerechten worden op de kaart aangeduid als small bites. Je kunt uit een aantal kleine gerechtjes kiezen, maar als ze ook alles op een schaal aanbieden, dan kies ik natuurlijk voor alles! Dat bleek een schot in de roos te zijn. Een grote schaal met in het midden verschillende sauzen (sojasaus, chilisaus, teriyakisaus), omringd door kroepoek, spring rolls, een soepje, gevulde wontons, sushi, een “omelet” met paddenstoelen. Alles was lekker! De soep was verwarmend en pittig, de omelet was lekker vlezig van structuur dankzij de paddenstoelen en bevatte als verrassingselement nori en een beetje sushirijst. De kroepoek herken ik als dezelfde die ik graag bij de toko koop.
restaurantkonijnenvoer@Lauriekoek.nl

Hoofdgerechten; Big bites

Hierna besloot ik dat ik ook nog wel een plekje had voor een hoofdgerecht. Op de kaart staan onder big bites in totaal 3 hoofdgerechten. Ik koos een Thaise curry met gepaneerde aubergine en voor mijn tafelgenoot werd dat rendang met jackfruit en seitan. De curry was erg lekker, goed op smaak, romig, aubergine is sowieso een van mijn favoriete groenten en gepaneerd en gefrituurd is hij erg lekker. Het paneermeel was lekker grof, wat extra knapperigheid gaf. Het jackfruit en de seitan van mijn tafelgenoot heb ik ook geproefd en ook die vond ik lekker. Al weet ik nog steeds niet wat ik nou echt van jackfruit moet denken. De foto daarvan is helaas niet helemaal scherp, maar het geeft wel een goed beeld van het gerecht.

restaurantkonijnenvoer@Lauriekoek.nl

restaurantkonijnenvoer@Lauriekoek.nl

Desserts van Taarten van Jansen

Natuurlijk wilde ik ook nog een dessert, maar vanwege de hoeveelheid aan eerder verorberd eten, heb ik twee stukjes taart in laten pakken om op een later moment thuis nog van te kunnen genieten. Dat was helemaal geen probleem. De taarten worden verzorgd door Lisa Jansen van de befaamde Taarten van Jansen. Mocht je haar niet kennen bekijk dan vooral haar Instagram account, het water loopt je in de mond. Ik koos voor kokos-passievrucht cheesecake en mijn tafelgenoot ging voor de kokos-pandancake. Een goede veganistische cheesecake is niet eenvoudig om te maken, maar deze was erg lekker. Smeuïg, niet te droog met de knapperige pitjes van de passievrucht. De pandancake was ook lekker, kruimelig, zacht en met die typische pandansmaak.

Konijnenvoer is echt een aanwinst voor Arnhem, voor veganisten, maar ook voor niet-veganisten. Ze verzorgen zeer smaakvolle gerechten, creatief en goed bereid. De sfeer is er ontspannen en de bediening attent. Ik ga er ook zeker in de toekomst nog eens langs om hun nieuwe menu te proeven. Voor meer informatie over Konijnenvoer kun je terecht op hun Facebookpagina.

Posted by on 18 september, 2018

LEAVE A COMMENT