Illy cold brew ijskoffie

Illy ijskoffie @ Lauriekoek.nlHet is eindelijk een paar dagen echt zomers dus echt de tijd om een koud blikje koffie open te trekken, of in mijn geval zelfs drie blikjes eigenlijk, want er zijn drie varianten cold brew ijskoffie van Illy en ik probeerde ze alledrie uit

Boekrecensie: The gourmand’s lemon

Boekrecensie: The gourmand's lemon @ Lauriekoek.nlThe Gourmand’s lemon aka “het boek met de citroen” maakt nieuwsgierig naar de inhoud, die zoals het uiterlijk al doet vermoeden, alles met citroen te maken heeft. Wat niet zo gek is, want citroen is een ingrediënt wat zo vaak gebruikt wordt in de keuken, dat je er inderdaad met gemak een heel boek aan kunt wijden. Een ode aan dit misschien wel een beetje over het hoofd geziene ingrediënt.

IJsbaart ijsjes

IJsbaart ijsjes @ Lauriekoek.nl IJsbaart leerde ik twee jaar geleden kennen op de Horecava en ik was toen al enthousiast. Alleen, zoals de naam van de beurs als doet vermoeden waren ze toen alleen te koop bij horeca. Dat is nu anders want, de compleet plantaardige ijsjes zijn sinds kort verkrijgbaar bij Albert Heijn. Hoog tijd dus om dit ook met jullie te delen.

Boekrecensie: De keuken van Sicilië

Boekrecensie: De keuken van Sicilië @ Lauriekoek.nlDe keuken van Sicilië het grootste eiland van de Middellandse zee. Een eiland dus zowel onderdeel van Italië als op zichzelf. Een smeltkroes van invloeden door verschillende groepen die het eiland hebben geheerst. Zoals Fabrizia Lanza al in het voorwoord schrijft. Het is onmogelijk om een encyclopedie over de keuken van Sicilië te schrijven maar een inkijkje geven dat kan zeker.

Boekrecensie: De inmaaktuin

Boekrecensie: De inmaaktuin @ Lauriekoek.nlTerwijl ik deze review van De inmaaktuin schrijf, zijn de slakken de planten aan mijn tuin aan het decimeren. Er groeide nog nooit zo weinig, het is een treurig gezicht. De 365 dagen eten uit je eigen tuin, zoals de ondertitel hoopvol aangeeft zat er dit jaar even niet in. Volgend jaar beter, hoop ik dan maar. Mocht je echter wel een tuin hebben waar je overvloedig van kunt oogsten dan is dit juist een kookboek voor jou.

Megachef premium mushroom sauce en smooth sweet chili sauce

Megachef premium mushroom sauce & smooth sweet chili sauce @ Lauriekoek.nlMegachef, bekend van een lijn met Oosterse sauzen en smaakmakers heeft twee vegetarische sauzen op de markt, waar ik vandaag graag wat aandacht aan wil schenken. Een smooth sweet chili sauce en een premium mushroom sauce, ook wel bekend als premium vegan oyster sauce. Want hoewel er geen oester aan te pas is gekomen heeft deze saus een bepaalde complexiteit. Ja daar hebben we het woord weer: umami, een bepaalde complexe hartigheid ook wel de vijfde smaak genoemd. Die zit in oesters maar ook zeker in plantaardige ingrediënten zoals paddenstoelen.

Est. Established sparkling tea

Est. Established sparkling tea @ Lauriekoek.nlEst. Established sparkling tea klinkt een pietsje Brits, maar is op en top Nederlands. Deze alcoholvrij drank is op de markt gebracht door een groep van Amsterdamse sommeliers, muzikanten en creatievelingen. Est. is een afkorting voor Established Sparkling Tea. Het is bedoeld als alternatief voor bijvoorbeeld mousserende wijn. Ik kreeg een fles thuis gestuurd om uit te proberen.

Boekrecensie: We Love Groente

Boekrecensie: We Love Groente @ Lauriekoek.nlWe Love Groente! Ja niet alleen ik, maar jij ook, misschien wist je dat nog niet. Toen de voorloper van dit boek, I Love Groente uitkwam, stonden we aan het begin van een “meer groenten, minder vlees” beweging. Nu 2019 is die beweging, of trend of revolutie alweer een stuk verder gevorderd. 55% van de Nederlanders schijnt hem te omarmen. Al die mensen zijn natuurlijk op zoek naar lekkere groente recepten en dat is precies waar dit kookboek in beeld komt.

Boekrecensie: Van scone tot teacake

Boekrecensie: Van scone tot teacake @ Lauriekoek.nlVan scone tot teacake is het tweede bakboek van Regula Ysewijn. Waar het eerste boek,  Pride and Pudding over de pudding in al zijn vormen gaat, is dit een kookboek over de florerende Britse bakcultuur, met 100 typisch Britse recepten voor zoet en hartig gebak. Het is natuurlijk niet voor niets dat de British Bake Off in Engeland is ontstaan en dat Regula jurylid is in de Vlaamse versie.

134567149