Munt Saladebar

muntNijmegen heeft sinds kort een saladebar: Munt. Een modern ingerichte plek met veel wit en schattige plantjes en vlakbij het station. Ik was nieuwsgierig en ging er langs.
Munt niet helemaal vegetarisch of veganistisch, je kunt er ook vlees en vis krijgen. Toch vind je op de kaart een paar vega opties en er je kunt er ook zelf je salade samen stellen, als je dat zou willen. Zo kun je precies krijgen wat je wenst. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale en biologische producten. Ook proberen zoveel mogelijk rekening te houden met dieetwensen en allergieën. muntmunt
Ik at, van de kaart, een winterse salade met speckjes van de Vegetarische Slager, pompoen, linzen en boerenkool met dadeldressing en voor de crunch wat noten. Mijn tafelgenoot ging voor een salade met verschillende groenten (waaronder spruitjes) en geitenkaas. Hierbij namen we kokoswater en groen sapje met peer, rucola, druiven en kokoswater.

De salade was een goede keus, er zat voldoende boerenkool in, maar niet teveel. De speckjes van de Vegetarische Slager waren er rijkelijk overheen gestrooid en het was al met al een substantiële salade, echt genoeg om een goede maaltijd te vormen. Toen de salade werd gebracht werd ons verteld dat we eventuele restjes konden meenemen in een doggy bag. Fijn dat daar zo open over wordt gecommuniceerd want het schijnt dat veel mensen  het moeilijk vinden er zelf om te vragen.muntmunt
Als afsluiter nam ik een cappuccino met amandelmelk. Ik wilde er graag een snufje suiker in doen, maar er was alleen stevia of kokosbloesemsuiker. Stevia doe ik niet graag in de koffie omdat het naar drop smaakt en kokosbloemsemsuiker vind ik ook niet echt bij koffie passen. Ik begrijp best dat suiker wellicht niet in het concept past, maar iets zoals rijststroop, of een ander zoetmiddel dat goed met koffie combineert zou ik erg waarderen.

Munt is een prettige plek om af te spreken. Ze hebben een mooie keuze uit salades en het is ook handig om te weten dat ze aan take-away doen. Op de bar zag ik trouwens een paar boeken liggen die mij heel bekend voorkomen, onder andere Groene Sapjes, Vegan, Super Healthy Snacks en The Green Kitchen. Deze worden ook worden bij Munt verkocht. Leuk! Oh, en tot slot wilde ik jullie deze niet onthouden, hij hangt daar aan de muur:
munt
Je vindt Munt Saladebar aan de In De Betouwstraat 28 in Nijmegen. Voor meer informatie en openingstijden verwijs ik je door naar de website van Munt Saladebar.

Posted by on 19 februari, 2015

LEAVE A COMMENT