Boekrecensie: Groene Sapjes

IMG_2987[1]
Als er een drankje is dat de afgelopen jaren in een rap tempo is ingeburgerd, is het wel het groene sapje, soms ook wel green monster, groene smoothie of powersmoothie genoemd. Meestal wordt er hetzelfde bedoeld, namelijk een drankje met een groene kleur wat voornamelijk bestaat uit groene bladeren met een beetje fruit.

IMG_2992[1]
Ben je toe aan wat nieuwe sapjesinspiratie, dan is dit sapjes boek wellicht wat voor jou! Zoals de titel doet vermoeden vind je in dit boek een hele hoop groene smoothie- en saprecepten. De recepten in het boek geven niet enkel een groenkleurig eindresultaat. Er staan ook sappen tussen met een andere kleur, zoals paars of oranje. Wat ook leuk is is dat er in het boek recepten staan om zelf noten- en zadenmelk te maken van bijvoorbeeld pijnboompitten of paranoten en shotjes, zoals een gembershot.
IMG_2994[1]
De indeling van dit boek is heel overzichtelijk aan op de linkerpagina staat de naam van de smoothie en de bijbehorende smaak bijvoorbeeld zoet, hartig of pittig. Daaronder zie je een foto van de ingrediënten met de namen, de hoeveelheid die je nodig hebt en de bereidingswijze. Op de rechterpagina staat een foto van het eindresultaat en de gezondheidsvoordelen van het sap.
IMG_2993[1]
De meeste recepten in het boek zijn geschikt voor veganisten, als er al gebruik wordt gemaakt van een zoetmiddel, zijn dit vaak dadels of agavesiroop. Er zijn 1 of 2 recepten waar gebruik wordt gemaakt van honing, maar dit kun je makkelijk voor agavesiroop of rijstestroop vervangen, zonder dat dit een probleem is.

Voor de bereiding van deze smoothie- en saprecepten heb je een (slow)juicer en een blender nodig en voor de notenmelkrecepten eventueel een notenmelkzakje of een stuk kaasdoek (je kunt ook een schone ongeverfde panty gebruiken trouwens). Een goede tip voor een juicer is het regelmatig checken van Marktplaats, daar worden deze machine nog wel eens aangeboden door mensen die er bij nader inzien toch niet zoveel meer mee blijken te doen. Voor beide apparaten geldt dat het een flinke investering kan zijn, maar dat als je apparaten van goede kwaliteit koopt, ze lang mee gaan en je er veel plezier van kunt hebben.

Dit boek is ideaal als je even wat nieuwe sappeninspiratie nodig hebt, je overweegt om een detox sapkuur te gaan doen, of als je net begint met juicen en blenderen en je misschien niet weet waar je moet beginnen.
IMG_2988[1]

Groene Sapjes
Fern Green
Uitgeverij Becht
€12,50

Posted by on 5 september, 2014

LEAVE A COMMENT