Juice and Salad

Juice and Salad

In de Vijzelstraat in Amsterdam zit sinds vorig Juice & Salad cafe. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier sappen en salades krijgen, maar dat is niet alles. Juice & Salad biedt een ook diverse broodjes en bijzondere producten en je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en avondeten en alles is vers en (volgens Iens maarliefst 63 procent) duurzaam. Kortom een prima plek om een hapje te eten.

De inrichting is licht en modern, in de winkel staat een houten stellage waar ook nog dingen liggen om mee te nemen als tussendoortje, of toetje na een salade. Zoals rauwe chocolade, quinoa repen, rauwe noten repen maar ook boeken over gezond leven.

Het menu is ingedeeld in verschillende werelddelen met de daar bijbehorende salades, broodjes en sappen. Hoewel er weinig vegetarische en geen veganistische opties op de kaart staan, kun je gelukkig ook geheel zelf je eigen sap en salade samenstellen. Hetgeen we laatst ook hebben gedaan.

Wij aten en dronken als volgt:Salade op basis van quinoa en linzen met ijsbergsla, croutons, macadamia noten, tomaat, kappertjes, rode ui salade met zoetzure dressing.

Salade met quinoa en romaine sla, paprika, cashewnootjes, fetakaas, koriander en avocado met een chili-dressing.

Vers geperst sap in een kannetje. Peer-limoen-mint en Sinaasappel-banaan-guave “African juice”

De salade vond ik heerlijk, een goed formaat voor een avond maaltijd en de grote maat sap (met guave! een van mijn favorieten) die ik bestelde bleek zelfs een kannetje te zijn, waar met gemak twee glazen uit konden. Verder ontdekte ik via Tarwegraskoning dat ze tarwegras aanbieden. Ik ben dol op tarwegras, in tegenstelling tot de meeste mensen die het alleen voor de gezondheid drinken. Helaas was er dit maal geen tijd om een shotje tarwegras te bestellen. Destemeer een reden om nog een keer terug te komen.

Het handige is dat ze verschillende maten salade hebben groot, klein, en een lunch maat, evenals de sap, waardoor je er zowel een lichte als een wat stevigere maaltijd kunt nuttigen en alles is meeneembaar. Er wordt zelfs bezorgd, maar dat komt niet altijd ten goede aan de snelheid. Tijdens ons bezoek bleef door deze service nog maar een medewerkster over die alle maaltijden moest bereiden en uitserveren, waardoor het even kon duren voordat je je eten kreeg. Ik kan niet inschatten of ik zich vaker voordoet.

Ze bieden ook een stempelkaartje aan. Bij elke besteding van 5 euro krijg je een stempeltje en bij een vol kaartje krijg je een gratis sap of kleine salade. Het eten is mij goed bevallen en omdat ik toch al een keer terug wilde komen voor het tarwegrassap, heeft Juice & Salad cafe er vanaf nu in elk geval een vaste klant bij.

Posted by on 10 maart, 2013

LEAVE A COMMENT