SLA

Amsterdam is een weer een vega(n) vriendelijke eet optie rijker: SLA, een saladebar  gevestigd in de Amsterdamse Pijp. Hoewel SLA niet volledig vegetarisch is, hebben ze op het menu met diverse opties voor vegetariërs en veganisten, waarbij ze onder andere ook  vegaspekjes en kip van de Vegetarische Slager gebruiken, en er is falafel. Mocht er op het menu toch niets staan wat aan jouw eetwensen voldoet, dan kun je ook zelf een salade samenstellen. Negentig procent van het assortiment is biologisch. Ook op het gebied van drinken hebben ze van alles. Van rode, groene en roze smoothies tot kokoswater, zelfgemaakte ijsthee, tarwegrassap en (fairtrade)koffie en cappuccino, die je met zowel soja- als amandelmelk kunt krijgen. Voor de plantaardige eters met een voorliefde voor zoet zijn er dadels en is er een veganistische variant van kwarktaart met banaan en gojibessen.

Op de website van SLA staat dat het de bedoeling is om aan jouw persoonlijke voedselwensen te voldoen. Dat klonk me als muziek in de oren en dus bezocht ik SLA op een zonnige dag. Ik nam de salade met pittige falafel van het menu en mijn gezelschap nam iets van het menu met in plaats van gegrilde biologische kip, de vegetarische slager-variant. Ik dronk daarbij Fountain of Youth kokoswater (ja zo heet het echt) kokoswater en mijn gezelschap een biertje van de Amsterdamse biologische brouwerij ‘t IJ. Beide salades waren lekker, de dressing was goed en de porties prima van grootte. Het kokoswater is eigenlijk het beste merk wat ik tot nu toe geproefd heb. Het lijkt het meeste op dat wat vers uit een kokosnoot komt. Als ik een minpuntje op moet noemen is dat de falafel niet zelf gemaakt was. Die is als ik het goed heb geproefd van het merk Florentin is, wat je ook bij diverse natuurwinkels kan kopen.

Niet geheel onbelangrijk, de inrichting van SLA is erg tof. Er staan overal planten, er is veel met hout gewerkt. Dit werkt heel inspirerend, want ik wil nu ook een Kamerlinde (zie foto)  in huis. Het is een goed plek om af te spreken om te lunchen. Je kunt er ook maaltijden afhalen, wat erg handig kan zijn voor situaties waarin het handig om eten mee te nemen. Ze hebben overigens niet alleen salades en zoetigheid er zijn ook broodjes met verschillende groentetoppings en een seizoenssoep. Kortom: ik vind SLA een aanwinst voor Amsterdam.

Mocht je een dagje Amsterdam doen en nabij de Albert Cuypmarkt belanden (of op een andere plek in of rond de Pijp), dan is dìt dus de nieuwe plek om te lunchen of om je avondeten te halen.

Zie de website of Facebook  voor meer informatie.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 31 juli, 2013

3 Comments

 • Wijsneusje

  6 augustus, 2013

  Leuke naam SLA!
  Jammer dat ze er niet iets anders onder hebben gezet wat samen het woord ”sla” vormt zoals bijv. ”Share. Live. Appreciate.” Gemiste kans….(?)

 • Lisa Steltenpool

  7 augustus, 2013

  Ah leuk Laurie.
  Ik wil daar ook nog een keer heen. Leuk om alvast wat foto’s te zien!
  En ze hebben kokoswater, nog een reden om te gaan :)

 • Wen Southwick

  9 januari, 2015

  Eindelijk iemand dat de waarheid uitgelegd wordt. Bedankt voor deze post

LEAVE A COMMENT