Super Healthy Snacks

IMG_2772[1]
Dit boek bevat 60 recepten zonder gluten, geraffineerde suiker, zuivel en eieren. Het klinkt alsof er dan weinig aan opties overblijft maar niets is minder waar. Dit boek van de Engelse blogger Jenna Zoe bewijst dat snacken prima kan, sterker nog het kan zelfs gezond zijn.

Het boek bevat hartige en zoete opties, er staan recepten in voor het ontbijt, hartige hapjes, powersnacks, dips met dippers, zoete hapjes, koek en cake. Alles wordt gezoet met bijvoorbeeld stevia, xylitol, dadels en ahorn siroop. Hier en daar word gebruik gemaakt superfoods als maca en spirulina.
IMG_2783[1]
De hartige opties zijn vaak gezondere opties van bestaande snacks. Zo worden de snacks bij Jenna in de oven gebakken en niet gefrituurd. Op die manier krijgen nacho chips met salsa en uienringen een gezonde make-over. Grappig vind ik ook de taartjes gevuld met hummus, een heel eenvoudig, maar leuk idee.
IMG_2774[1]
Voor de ingrediënten zul je wel even langs een natuurwinkel moeten. Die heeft meestal een meer uitgebreid assortiment als het op glutenvrije producten aankomt. Voor de superfoods geldt ongeveer hetzelfde, de meeste supermarkten verkopen inmiddels wel iets op dat gebied, toch vind je de beste producten in die categorie toch in de natuurwinkel. Of gespecialiseerde webwinkels. In het boek staat ook een lijst van webwinkels waar je terecht kunt.

De ingrediënten zijn misschien soms iets ingewikkeld, de recepten zijn eenvoudig. De meeste recepten kun je snel bereiden als je hongerklop zich aandient. Mits je natuurlijk wel de boodschappen hebt gedaan. Bij elk gerecht vind je een prachtige foto zodat je een goed idee hebt van hoe het eindresultaat er uit moet gaan zien.

Dit boek is prima geschikt voor mensen die een of meer voedsel intoleranties hebben, graag suikervrij willen eten, graag veganistisch eten of gewoon nieuwsgierig zijn en graag experimenteren. Het weblog van Jenna Zoe, Engelstalig uiteraard, heet Foods to Love. Je vindt hier er onder andere recepten van haar hand.
IMG_2773[1]
Super healthy snacks
Jenna Zoe
Becht
€ 18,95

Posted by on 9 juli, 2014

LEAVE A COMMENT