Foodloose repen

Foodloose repen @ Lauriekoek.nlFoodloose is een bedrijf opgericht in Hamburg. Ze maken gezondere repen op basis van gedroogd fruit en noten, gezoet met een beetje agavesiroop. Ze hebben inmiddels ook broodbeleg maar ik concentreer me in deze review op de repen.

Het ontstaan van Foodloose

Verena en Katherina, de krachten achter Foodloose hebben elkaar ontmoet toen ze in het buitenland studeerden. De repen zijn ontstaan uit eigen behoefte voor een lekker tussendoortje met noten, pitten, zaden en gedroogd fruit. Katherina begon met het idee, daar komt ook het woord “loose” vandaan. De Foodloose repen zijn in andere landen al op allerlei plekken te koop. Ik ken ze uit Duitsland, maar ook in andere landen lopen ze goed. Nu hopen ze ook Nederland te veroveren.

Foodloose repen @ Lauriekoek.nl

Coco Caramella: mijn favoriet

De repen zijn biologisch, glutenvrij en veganistisch. Ze zijn er in een hele hoop verschillende smaken en ik heb inmiddels bijna alle smaken geprobeerd. Grappig genoeg is tot nu toe de Coco Caramella met cashewnootjes, kokos en vanille mijn favoriet. Ik denk omdat er ook kokosbloesemsuiker in zit, want ontzettend naar karamel smaakt. Ik vind het grappig omdat ik het idee had dat ik wel even genoeg kokos had gezien maar het klopte dus niet.

Iedere smaak is anders

Er zijn in Nederland echt heel veel verschillende muesli en noten repen te krijgen. Raw en niet raw, met proteïne en zonder. Foodloose past goed in die trend, hoewel ik soms wel het gevoel krijg dat het er teveel zijn. Wat Foodloose in ieder geval wel goed doet is dat iedere reep echt anders smaakt en ander fruit en een ander mengsel noten en pitten worden gebruikt. Er zitten trouwens wel vaak een beetje pinda’s in de repen, daar moet je van houden. Volgens mijn vriend geven die bij sommige repen iets mufs aan de smaak, maar dat vind ik wel meevallen.

Foodloose repen @ Lauriekoek.nl

 

Foodloose repen @ Lauriekoek.nl

Al met al vind ik de repen van Foodloose een prettig tussendoortje. Ze doen me in de verte aan de repen van Just Nuts denken, repen die ik al een tijdje niet gezien heb. Je kunt de repen van Foodloose uiteraard krijgen in Duitsland, als je daar naar een natuurvoedingszaak gaat (sowieso een aanrader als je naar Duitsland gaat), online via hun eigen Foodloose webwinkel en sinds kort zijn ze ook bij Ekoplaza verkrijgbaar.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 6 februari, 2019

LEAVE A COMMENT