Nakd en Trek Repen

Nakd en Trek repen @ Lauriekoek.nlSinds het bericht dat Shakies weg zou gaan van Nederlandse NS-stations, sla ik voedzame repen in voor het geval de trein weer eens ergens strand. Het belangrijkste criterium voor mij is dat de reep houdbaar moet zijn en gezond. Oh en vegetarisch uiteraard, maar voor mij is dat een no-brainer. Een ideale reep voor mij is er een van Nakd of Trek. Nakd en Trek repen worden gemaakt in Engeland. Ze geloven in het gebruiken van hele, zo min mogelijk bewerkte ingrediënten.

Nakd

Alle Nakd repen zijn veganistisch en tellen voor een stuk fruit. Ze voegen ook geen suikers toe, de suikers komen uit het fruit in de repen. Er zijn repen bij die glutenvrij zijn, dit wordt herkenbaar aangegeven op de reep in kwestie. De repen zien er echt uit als een reep van fruit, het is een chewy, zeker niet taaie reep. Ze zijn zoetig maar zeker niet te zoet. Een van mijn favoriete smaken is Very Berry, maar Cashew Cookie (op basis van cashewnoten) is ook erg lekker. Er zijn intussen tal van smaken verkrijgbaar, ik heb ze dus zeker nog lang niet allemaal uitgeprobeerd. Ook zijn ze in een grote en een wat kleinere variant verkrijgbaar. De ene is handiger voor trek, de andere kan makkelijk een lunch vervangen in noodgevallen. Heel handig dus.
Nakd en Trek repen @ Lauriekoek.nl

Nakd en Trek repen @ Lauriekoek.nl

Trek

De Trek repen zijn in principe hetzelfde als Nakd repen, alleen bevatten ze qua voedingswaarde meer proteïne en wat rietsuiker om te zoeten. Ze smaken naar gepofte rice crispies met vanille-extract, alleen zijn ze veel voedzamer, want het zijn geen rice crispies die er in zitten, maar haver. Door de toevoeging van soja proteïne zijn ze ook veel zwaarder en voedzamer. Als je deze op hebt kun je weer een tijdje vooruit! Er zijn verschillende variaties zoals met en zonder rozijnen en/of fruit. De repen hebben het vegan keurmerk van Animal Aid.

Nakd en Trek repen @ Lauriekoek.nl

Nakd en Trek repen @ Lauriekoek.nl

 

Je vindt de Nakd en Trek repen bij natuurwinkels, reformwinkels en op de Nederlandse Nakd website.Nakd en Trek repen @ Lauriekoek.nl

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 21 november, 2013

6 Comments

 • Sandra

  21 november, 2013

  Ik heb deze laatst ontdekt bij de Tuinen en ze zijn inderdaad ideaal voor onderweg. Ik vind ze niet superlekker, dus ze zitten bewust bij mij in de tas voor als mijn bloedsuiker te laag wordt, dan eet ik wat druivensuiker en een Nakd reep (en sla dan mijn fruit over, dubbelop is de bedoeling niet) en kan ik er weer tegen. Normaal had ik altijd Evergreen bij me maar die vind ik zo lekker dat ik ze altijd gewoon op at haha en daar heb ik geen last van met Nakd (klinkt lullig maar is juist positief).

 • Marina

  25 november, 2013

  Ik vind ze juist heeeel errug lekker!!!! Ideaal om mee te nemen, heb ze altijd in mijn tas!!

 • puck

  13 mei, 2015

  lekker maar duur. 1.39 bij de tuinen. dan kun je net zo goed een mandarijntje en een banaan mee nemen in je tas ben je ongeveer 75 cent kwijt :)

  • Laurie

   14 mei, 2015

   Natuurlijk kun je fruit mee nemen maar fruit is geen Nakd reep. Ik vind het ook handig dat Nakd repen langer houdbaar zijn dan fruit.
   Als je bij Nakd zelf besteld zijn de repen per stuk goedkoper dan bij de Tuinen. De tuinen heeft trouwens ook vaak een tweede product halve prijs aanbieding.

 • Sjiel

  19 juni, 2015

  Bij Marqt kosten ze 99 cent per stuk, dat is weer een beetje goedkoper dan De Tuinen. Maar er zijn natuurlijk niet heel veel Marqten in Nederland.

  • Laurie

   19 juni, 2015

   Bedankt voor de tip! Bij Nakd zelf kosten ze volgens mij ook 99 cent en die bezorgd door heel Nederland. Oh en volgens mij zijn ze bij AH ok 99 cent.

LEAVE A COMMENT