Justnuts hartige repen

Justnuts04Op het Amsterdam Coffee festival, waar ik laatst was, kreeg ik van Justnuts twee repen toegestopt. Hartige repen om precies te zijn en ik heb er om heel eerlijk te zijn geen koffie bij gedronken, dat pastte op een of andere manier niet helemaal vond ik. Op een ander hongerig moment heb ik ze opgegeten en ik moet eerlijk zeggen dat ik de hartige repen van Justnuts misschien nog wel lekkerder vind dan de zoete.

Als ik ooit echt zou moeten kiezen tussen zoet en hartig zou ik het echt enorm moeilijk krijgen. Gelukkig is het een van die hypothetische keuze momenten die nooit komt. Toch raar eigenlijk, zit je heel lang na te denken over je keuze, voor niets.Justnuts01
Goed, de hartige repen zijn onder andere verkrijgbaar in de bovenstaande varianten Rosemary Rebel en Mexican Macho.

Rosemary Rebel

Rozemarijn geeft bij mij een instant geroosterde aardappeltjes associatie. De reep is zelfs een beetje groen qua uiterlijk van de kruiden. Hoewel ik was gewaarschuwd voor de pittigheid heb ik daar bij de rozemarijn echt geen last van. De rozemarijn is duidelijk aanwezig, maar niet overheersend. Ondanks de hartigheid van deze variant, is de reep ook nog wel degelijk zoet. Het zit er een beetje tussenin, maar de balans tussen zoet en hartig is aangenaam goed.Justnuts03

Mexican Macho

Ook bij deze reep met Mexicaanse kruiden, die volgens de verpakking behoorlijk pittig zou moeten zijn, valt mij mee. Hij is net als de vorige reep een beetje zoet, een beetje hartig en wel iets pittiger, maar niet alarmerend pittig en ik ben iemand die qua pepers niets aan kan. Alle verhalen over dat je er aan moet wennen ten spijt sta ik pijlsnel in de brand als er ergens ook maar een reepje chili in zit. Ik vind deze misschien zelfs nog wel lekkerder als die met rozemarijn, een kruid waar ik veel van houd, dus dat wil wat zeggen.Justnuts02

Alleen bij Justnuts

Je kunt deze twee repen alleen in de webwinkel vinden van Justnuts. De andere hartige repen zoals met cajunkruiden en currysmaak vind je wel in allerlei winkels zoals de Plus en de Albert Heijn en Holland & Barrett. De repen zijn glutenvrij (let op: kunnen wel sporen bevatten) en biologisch en geschikt voor vegetariërs. Helaas zijn ze niet voor veganisten, want de repen van Justnuts zijn aan elkaar geplakt met een beetje honing.

Posted by on 28 maart, 2017

LEAVE A COMMENT