De Vegan High Tea

Vegan High TeaAfgelopen zondag heb ik mijn allereerste veganistische high tea georganiseerd. Het idee waar ik lange tijd mee rondliep is dus eindelijk werkelijkheid geworden. Natuurlijk werd er meel gemorst en was ik wat ingrediënten vergeten te halen, maar uiteindelijk heeft de oven hier non-stop gedraaid en is alles er mooi en vooral smaakvol uitgekomen.

Ik was (en ben) erg tevreden met het eindresultaat. Het menu bestond uit: Chocolade-bananencheese cake, quinoaballetjes, kokosmakronen, oreo’s (want die zijn tegenwoordig ook in Nederland veganistisch), boerenkoolchips, blauwe bessenmuffins met sinaasappel, brownie met frambozen, zelfgebakken ciabatta, hummus, zongedroogde tomatentapenade, kaneelkoekjes appel crumble en dat alles kon met verrijken met een flinke schep sojaslagroom. Uiteraard is een high tea geen high tea zonder thee en in dit geval was dat een selectie van een aantal smaken van Pukka, maar er was ook koffie en zelfgemaakte citroenlimonade voor de liefhebbers.
Vegan High Tea
Vegan High Tea Vegan High Tea Vegan High TeaVegan High Tea Vegan High Tea Vegan High TeaVegan High Tea Vegan High TeaVegan High Tea

Omdat ik niet alles in grote getalen in huis heb staan, heb ik speciaal voor deze high tea enkele spullen kunnen lenen via Peerby. Dit is een website/community waar mensen spullen kunnen lenen en uitlenen in de buurt. Er handig dus voor dit soort gelegenheden.

Ik kreeg veel leuke reacties op mijn gerechten, mensen wilde zelfs recepten. En er was meer dan genoeg eten voor iedereen. Ik vind het altijd moeilijk om bij grote groepen in de schatten hoeveel de mensen eten en drinken, maar ik had het toch goed ingeschat. Er bleef genoeg over om de buren, van wie ik enkele spullen heb kunnen lenen, te bedanken en zelf de volgende dag nog mee te kunnen lunchen. Fijn.

Vegan High TeaVegan High Tea
(deze foto’s zijn afkomstig van Eke)

In de toekomst wil ik zeker nog eens zo’n middag organiseren, al dan niet met een ander thema! Houd daarvoor mijn blog in de gaten.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 26 mei, 2014

4 Comments

 • Vera

  26 mei, 2014

  Ziet er heerlijk uit!

 • Linda Brinkman

  4 augustus, 2015

  Ah volgende keer zou ik daar wel bij willen zijn!

  • Laurie

   4 augustus, 2015

   Dat kan! Houd vooral mijn blog in de gaten, over een paar weken maak ik een nieuwe datum bekend. Je kunt mijn blog volgen via Bloglovin, Facebook of Twitter. Dan mis je niets.

LEAVE A COMMENT