Alverde

IMG_5504[1]
In Duitsland kun je bij de DM goed slagen op make-up- en verzorgingsgebied. Veel van de producten zijn proefdiervrij en op de veganistische producten staat duidelijk het Vegan Soctiety logo. Veel producten zijn ook nog eens heel betaalbaar. Zo betaalbaar dat je denkt wauw zouden het ook goede producten zijn?

Ik was een tijdje geleden in Duitsland en nam een douchegel een deodorant en een handzeep mee van het merk Alverde. Allen veganistisch en voorzien van Natrue keurmerk. Vrijwel alle Alverde producten hebben dat overigens. Ze kloppen qua ingrediënten en er zitten geen gekke dingen in die ik liever niet in verzorgingsproducten zie. Naast verzorging scoorde ik ook nog wat veganistische voedingsmiddelen, want DM verkoopt naast verzorgingsproducten ook nog allerlei reformproducten. Superhandig.

deodorant

Eenmaal thuis ben ik de deodorant en de douchegel meteen gaan gebruiken. De deodorant doet mij erg aan die van Lavera denken, maar Lavera verkoopt nu in China en is in mijn ogen dus niet meer proefdiervrij. Daarom ben ik blij in deze deo een prima vervanger te vinden. En hij was ook nog eens een paar euro goedkoper, slechts € 2,95. Hoewel ik de deodorant voor sensitieve oksels had gekozen in de hoop een neutrale geur te treffen, rook hij erg naar bloemetjes. Te heftig voor mij maar ik ga hem wel op maken. Volgende keer probeer ik een andere geur, want de werking vond ik wel prima.

Douchegel

De douchegel kostte €1,45. Dit is by far de goedkoopste douchegel die ik ooit voor mijn blog heb uitgeprobeerd. De geur is erg lekker, de combinatie van pepermunt en bergamot werkt erg goed. Als ie op is wil ik zeker een tweede fles, alleen al vanwege de geur, maar de douchegel is ook goed van structuur.

handzeep

De handzeep doe ik kocht is echter wat waterig. Toch is de geur prima (granaatappel met karitéboter) en ze hebben bij de DM van die speciale navulverpakkingen die minder plastic bevatten. Ik denk dat ik de waterigheid wel voor lief kan nemen voor minder dan 3 euro. Zeker na het gedoe met de veel te ontvettende handzeep van Method.

Op naar Duitsland!

Naar Duitsland gaan voor boodschappen vind ik nog steeds ontzettend leuk. Ik maak graag een rondje langs Veganz, DM en de Bioladen of een Reformhaus. Zo ontdek ik allerlei leuke nieuwe producten. Oh, en Aldi in Duitsland heeft veel meer biologische producten dan de Aldi in Nederland en ze hebben er grote drankhallen, waar naast een hoop bier ook veel frisdranken worden verkocht, zoals alles van Fritz (en dan ook de stevia, en kola-kaffee varianten). Misschien moet ik nog een keer een aparte Duitsland tips blogpost maken? Roept u maar! U vraagt wij draaien.

Om een idee te krijgen van wat voor Alverde producten er te krijgen zijn bij DM kun je op de Duitstalige (duh) DM website kijken. Oh en gewoon voor de lol nog een youtube filmpje. Veganistisch inkopen bij DM, hoe doe je dat?

Posted by on 26 augustus, 2015

12 Comments

 • Kelly

  26 augustus, 2015

  Ik scoorde ook onlangs bij dm, maar dan in Boedapest. Goedkope mascara en eyeliner, yes!
  Naar Veganz ben ik ook erg benieuwd. Het staat al op het te-bezoeken-lijstje voor wanneer ik ooit naar Berlijn ga 🙂 Of ja, misschien Essen …? (Essen is voor mij sowieso ook al te ver om gewoon gauw even heen en terug te rijden)

  • Laurie

   27 augustus, 2015

   Als je kunt kiezen tussen Berlijn en Essen dan zou ik zeker voor Berlijn gaan. Die stad heeft een heel andere sfeer en naast Veganz nog veel andere leuke winkels. Oh en meer leuke vegan restaurants. 🙂

 • mir

  25 februari, 2016

  heb je inmiddels nog meer duitsland, dm tips 🙂

 • Silvia

  24 maart, 2016

  Hey 🙂 thanks for the blogpost.
  I was wondering if you know of any shop that sells Alverde products in the Netherlands. Or do you know if there is any way to have them ordered online and shipped to a home address in the Netherlands?

  Thanks.

  • Laurie

   24 maart, 2016

   As far as I know there are no shops in The Netherlands that sell Alverde. It is a brand of DM, DM has no stores in The Netherlands. I never shop online for Alverde. I always go over the border near Arnhem and shop there.
   In Germany DM has a webshop, that is purely for people who live in Germany “Lieferung nur innerhalb von Deutschland”. So so far I as I can see there are not a lot of options for you. There are company’s that offer a service so you can shop for stuff, send it to them and then they send it to you. It is hard to find company’s that are trust worthy, and it it very expensive. I would not recomend that. Maybe you can find some brands in your area, that you like and that are also natural.

   • Silvia

    25 maart, 2016

    Thanks a lot for your answer. I was afraid you would tell me that… I used these products so long in Austria, and now I am very sad that I cannot use them here as well. Well… fingers crossed for the future 🙂

 • Leonoor

  16 mei, 2016

  Helaas heb ik geen auto. Wat is de beste plek om – vanaf Arnhem – net over de grens bij de DM te shoppen? Ik neem aan dat ik dan met trein en bus moet.
  Heeft iemand ervaring met het openbaar vervoer in Duitsland?
  Alvast bedankt voor het meedenken.

  • Laurie

   16 mei, 2016

   Ik heb ervaring met het openbaar vervoer. Je kunt in Nijmegen de bus nemen naar Duitsland. Je kunt dan zelfs nog kiezen naar welke stad over de grens je het liefste gaat. Houd wel rekening met een reistijd van ongeveer een uur en met een retour ticket van ongeveer een tientje (ovchip is er niet geldig dus contant geld meenemen). Ken je Bla Bla car trouwens al? Misschien kun je daar iemand vinden die naar Duitsland gaat en kun je meerijden.

 • Leonoor

  17 mei, 2016

  Wat goed zeg. Dank je voor de tip. Moet ik zeker eens uitproberen.
  Groeten van,
  Leonoor

  • Laurie

   17 mei, 2016

   Graag gedaan! Veel plezier in Duitsland.

 • Morgan

  24 december, 2016

  Ook ik ben onder de indruk van Alverde. Ik heb zo’n zware acne gehad dat mensen mij vroegen wat er met mijn gezicht was gebeurd. Overal donker gekleurde rode vlekken en bulten, waar ik maar niet vanaf kwam. Ik probeerde de meest dure producten omdat ik dacht dat het kwam door te goedkope producten, veranderde mijn voedingsschema maar niets veranderde. Totdat ik op een dag de DM inliep en Alverda Aqua Wash tegenkwam. Een vloeibaar middel waar je je gezicht mee kan wassen en mijn acne is verdwenen als sneeuw voor de zon. Nu dat mijn acne is verdwenen stoom ik mijn gezicht 1x per week, waarbij ik biologische appelazijn als tonic gebruik om het schoon te maken (bacteriën kunnen niet tegen zuur) en ik gebruik alleen nog maar Alverda producten. ECHT AAN TE RADEN!

LEAVE A COMMENT