Farfalla Daily Pleasure

IMG_4648[1]Ook in het jaar 2015 vind je op Lauriekoek proefdiervrije cosmeticatips! Eind vorig jaar ontdekte ik het Zwitserse merk Farfalla. Het was even zoeken naar een Nederlands verkoopadres, maar ik kwam uiteindelijk uit bij de Belgische webwinkel Druantia. Ze verkopen daar allerlei soorten biologische- en natuurlijke cosmetica. Ik probeerde van de Daily Pleasure lijn van Farfalla enkele producten uit.

Douche Scrub
Deze douche scrub bevat scrubdeeltjes gemaakt van cranberry’s. Geen microbeads gemaakt van plastic dus. Mocht je nog geen goede voornemens hebben voor dit jaar, maak je goede voornemen dan het vermijden van microbeads. Deze kleine stukjes plastic zijn bijzonder slecht voor het milieu, terwijl er genoeg goede alternatieven zijn, zoals dus bijvoorbeeld deze scrub op cranberrybasis.

Je gebruikt de scrub zoals bijna elke scrub, je maakt de huid nat en doet er een klein beetje scrub op. Vervolgens maak je kleine bewegingen over de huid en spoelt de scrub af. De scrub is fijn en mild. Mijn ervaring is dat scrubs gemaakt van suiker en zout vaak nogal kunnen krassen op de huid. Deze scrub doet dat niet. Geschikt voor mijn gevoelige huid dus.

Body Lotion
Deze lotion is fijn om je mee in te smeren na het scrubben. Het heeft precies de juiste balans. Hij is vet en verzorgend maar trekt tegelijkertijd ook snel in. Daarna is je huid lekker zacht en soepel. Met een klein beetje lotion kom je een heel eind qua smeren.

Handcrème
De handcrème lijkt erg op de body lotion, dezelfde structuur en dezelfde prettige smeerbaarheid. het werkt erg goed op de huid van mijn kapotte handen (hallo winter).

De producten van Farfalla hebben het Natrue keurmerk. Ze zijn geschikt voor veganisten en niet getest op dieren. De producten bevatten alleen natuurlijke en biologische ingrediënten. Op elke verpakking staat keurig een percentage aangegeven de handcrème bijvoorbeeld is 100% natuurlijk en voor 99% biologisch. De producten uit de Daily Pleasure lijn hebben allemaal dezelfde geur: mandarijn/sinaasappel/vanille. Deze is fris en een klein beetje zoet van de vanille. De geur is niet supersterk, maar wel aangenaam aanwezig.

Je kunt de producten van Farfalla vinden bij Druantia. Druantia heeft een winkel in Lier en een webwinkel. Voor meer informatie en bestellingen verwijs ik je door naar de website van Druantia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 8 januari, 2015

3 Comments

 • Fey

  8 januari, 2015

  Hoe vind je eigenlijk al deze producten :D

  • Laurie

   8 januari, 2015

   Dat is een goede vraag. Er zijn meer mensen die mij dit vragen. In het geval van Farfalla las ik er iets over op een Duitse cosmetica website. Ik weet helaas niet meer welke, toen ben ik gaan Googlen of het ook in Nederland (en Belgie) verkrijgbaar was en dat bleek zo te zijn. :-)

   • Fey

    8 januari, 2015

    Ooh grappig ^.^

LEAVE A COMMENT