Urtekram

Urtekram @ Lauriekoek.nlVorige jaar was mijn goede voornemen om meer natuurlijke en proefdiervrije merken te leren kennen en hun producten te proberen. Dit jaar zet ik dat goede voornemen uiteraard voort! Daarom testte ik Urtekram, de productlijn met rozengeur om precies te zijn. Urtekram heeft veel verkoop adressen, je kunt het krijgen bij natuurwinkels, in reformhuizen en internetwinkels. Het merk bestaat al sinds 1972, het was dus al verantwoord bezig voordat het echt hip begon te worden.

De producten zijn Ecocert gecertificeerd, dus deels biologisch. Achterop de producten staat welk percentage van het product biologisch is, meestal rond de 11%. Urtekram @ Lauriekoek.nlAlle producten dragen ook het leaping bunny logo wat garandeert dat de producten proefdiervrij zijn. Nieuw is dat de producten ook het vegan society logo dragen wat wil zeggen dat er geen dierlijke ingrediënten zijn gebruikt. De producten zijn er in verschillende geuren: aloë vera, brandnetel, lavendel, limoen en rozen. Er is ook een parfumloze lijn voor mensen die een gevoelige huid hebben.

 

Ik testte:

Rose deo crystal

Dit is een deoroller, het is geen anti-transpirant, dus je zweet nog steeds alleen gaat deo de geur tegen. Je gaat hiervan dus iniet naar zweet stinken, al zou ik op hele warme dagen het wel twee keer aanbrengen. De geur is overigens heel mild.

Rose shower gel

De geur is hetzelfde al de deoroller, de douchegel is een tikkeltje waterig maar schuimt goed en ontvet niet heel agressief. Ik zou bij het aanbrengen een shower puff gebruiken als je die hebt, of een douchespons.

Rose shampoo

Deze is iets meer gelachtig dan de showergel, maar het ontvet het haar goed. Toch is het niet zo ontvettend als “normale” shampoo, het kan dus zijn dat je er net iets meer van nodig hebt dan je gewend bent. De geur is lekker en blijft mild in je haar hangen, zeker als je de bijbehorende conditioner gebruikt.

Rose conditioner

Hier had ik dan weer wat minder nodig dan ik normaal gewend bent om te gebruiken. De conditioner voelt olie-achtig en verzorgend aan, deze is als enige ook ondoorzichtig. Je moet de conditioner 3 tot 5 min laten zitten en dat uitspoelen. Je haar wordt er door verzorgd maar wordt er niet overdreven vettig van.

Al met al ben ik erg enthousiast, alle producten waren prettig in het gebruik. De roze geur is heel fris en ruikt naar bloemen, maar is nooit overheersend. En voor een natuurlijk, Ecocert organic, leaping bunny en veganistisch merk is de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend. Voor zo uitgebreid mogelijk overzicht van wat er allemaal te krijgen is kun je het beste een kijkje nemen op de Deense Urtekram site.

Posted by on 22 januari, 2014

2 Comments

 • Gonny

  19 januari, 2018

  Jammer dat de producten wel palmolie bevatten, waarvoor het regenwoud wordt gekapt. Weliswaar met het keurmerk van RSPO, maar daar is weinig controle op.

  • Laurie

   19 januari, 2018

   Ik heb helaas geen invloed op wat merken wel of niet in hun producten stoppen. Wist je trouwens dat veel plantaardige glycerine in “palmolie vrije” producten ook nog steeds van palmen afkomstig is? Niemand kan namelijk de afkomst van hun glycerine garanderen. Mocht je nou een merk weten dat echt 100% palmolievrije glycerine levert laat het mij dan weten.
   Voorts zou ik je er ook op willen wijzen dat je niet verplicht bent om Urtekram te gebruiken. Als jij liever een ander merk gebruikt: ga je gang.

LEAVE A COMMENT