Boekrecensie: Sophias Vegane Welt

sophiasveganewelt01 Vandaag een primeur op Lauriekoek: het eerste Duitstalige kookboek. Sophias Vegane Welt, een kookboek van vegan foodblogger Sophia Hoffmann, die je misschien wel kent van het vrolijke weblog Oh, Sophia.

Ik kom graag in Duitsland. Om boodschappen te doen even over de grens, maar ook om op vakantie te gaan (Berlijn!) of om een dagje naar een stad als bijvoorbeeld Essen te gaan, om daar o.a. Veganz te bezoeken. Mijn ervaring is dat je met een heel basaal niveau Duits prima kookboeken kunt lezen en begrijpen. En anders is er altijd nog Google Translate.

Goed, dan het boek, waar zelfs een heuse boektrailer van te zien is op Youtube.
Sophia houdt van kleur, dat blijkt uit haar keuken inrichting, haar eten, en haar bonte verzameling keukenschorten. Er moet volgens haar meer met eten gespeeld worden. Iets waar ik het van harte mee eens ben. Dit wordt al bij binnenkant van het boek duidelijk. Het is een plaatje met al die verschillende soorten groente en fruit, kan daar geen behang van worden gemaakt?sophiasveganewelt05 sophiasveganewelt04

Er staan voor ontbijt, lunch, snacks, zoetigheden en avondeten recepten in, die je elke dag van de week kunt maken, maar ook recepten waar je wat meer tijd in moet stoppen zoals het zelf maken van ravioli. Bij die recepten staat ook extra uitleg in foto’s zodat je goed weet wat je moet doen. De kleurigheid komt ook terug in de recepten: groen gekleurd brood, rood gekleurd brood, hartige taart met verschillende gekleurde vullingen.

Bij elk gerecht staat ook een foto van het eindresultaat. Voor de meeste ingrediënten kun je bij de supermarkt terecht voor sommige dingen, zoals tamari of speltmeel, zul je even naar de natuurwinkel moeten. Er staan ook wat typisch Duitse recepten in zoals kipferl en Beierse kruidensoep. Mijn favoriet tot nu toe is de kikkererwten burger met rode bietenbroodjes en zoete aardappelfriet. De wiebelogen en het feesthoedje op de foto bij het recept zijn te schattig. De creativiteit spat echt van de pagina’s af, je krijgt echt zin om aan de slag te gaan in de keuken. Aanbevolen!sophiasveganewelt03sophiasveganewelt06

Je vraag je nu misschien af waar koop ik een Duits kookboek? Bol.com biedt Duitse boeken aan en ook veel boekhandels kunnen het voor je bestellen.sophiasveganewelt02

Sophias Vegane Welt
Sophia Hoffmann
Uitgeverij: Edel
€ 15,-

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 26 november, 2014

4 Comments

 • Kelly

  27 november, 2014

  Die eerste pagina’s als je het boek opent, doen me erg denken aan het Forest Feast kookboek.

  Ik heb zelfs een Zweeds kookboek in mijn kast staan en ik ken geen Zweeds! Maar inderdaad met een online vertaling wordt het meeste toch duidelijk. :-)

  • Laurie

   27 november, 2014

   Het lijkt inderdaad een beetje op het Forest Feast kookboek, dat ik eerder al recenseerde https://lauriekoek.nl/?p=5583 Toch zijn de recepten heel anders. Welk Zweeds kookboek heb je in de kast staan?

   • Kelly

    28 november, 2014

    Leilas Middagstips van de Zweedse chef Leila Lindholm! Ben dol op haar stijl en haar boeken, en dit was haar eerste boek dat dus enkel in het Zweeds uitgegeven werd. :-)

    • Laurie

     28 november, 2014

     Ah die van One More Slice en Piece of Cake! Ja die ken ik. Leuk! :-)

LEAVE A COMMENT