Noveaux Magazine

IMG_5340[1] Afgelopen weekend kreeg ik post uit een van mijn favoriete steden: Berlijn. Daar zetelt sinds kort de hoofdredactie van een nieuw tijdschrift over veganisme en een groene levenswijze. Het heet: Noveaux.

Vroeger verslond ik de Vogue, toch vind ik het jammer dat er daar niet zoveel aandacht wordt besteed aan proefdiervrije cosmetica en eerlijke kleding. In Nederland hadden we heel even het tijdschrift Vega maar dat verdween na 3 edities weer. Bij onze oosterburen is veganisme hipper dan ooit. Ik sprak op de boekenpresentatie van het Vegatopia kookboek een redacteur van Vegatopia die in Duitsland woont. Hij bevestigde wat ik eigenlijk al dacht. Duitsland loopt voor op Nederland qua vegetarisch en veganistisch eten. Heel lang was het andersom maar vanuit Berlijn is heel Duitsland geïnspireerd om een stapje extra te doen.

Goed, wat staat er in de Noveaux? De echt damesbladendingen natuurlijk: mode, beauty, liefde en leven, eten en lifestyle dingen. Maar alles in het blad is dus veganistisch. Normaal gesproken scan ik als een blad lees toch onbewust de pagina’s af op zoek naar duurzame merken, maar dat is hierbij dus niet nodig, aangezien alles ook al duurzaam is. Of het nu een foto shoot is, of een overzicht van de laatste schoenen- en tassenmode.
IMG_5344[1]
Het ademt absoluut geen geitenwollensokkensfeer, het is fris en het is modern. De sfeer word nergens zwaarmoedig het blijft positief en informerend. Er wordt gebruik gemaakt van mooie foto’s en illustraties bij de artikelen. En wat mij ook opviel, was dat de modellen in de foto shoots niet graatmager zijn.
IMG_5343[1]
Er zijn voor zover ik weet in Duitsland nu veel verschillende veganistische tijdschriften om uit te kiezen waaronder Vegan & Bio, Kochen ohne Knochen en Vegan Good Life, Veganista. En nu dus ook Noveaux, Voor een uitgave van Noveaux betaal je € 6,90. Ga je binnenkort naar Duitsland? Dan is het zeker de moeite waard om opzoek te gaan naar een van deze titels. Als je een beetje Duits beheerst, begrijp je de teksten in Noveaux prima. Verkoopadressen en informatie over het tijdschrift zelf vind je op de website van Noveaux.

Oh, wat ik ook bijzonder tof vind is het lege kooitje op de achterkant van de Noveaux. Een lege kooi, wat volgens mij een knipoog is naar een veel gehoorde slogan binnen de dierenrechtenbeweging “tot alle kooien leeg zijn”.
IMG_5342[1]

Posted by on 16 april, 2015

LEAVE A COMMENT