The Ohm Collection healing hands

Thr Ohm Collection @ Lauriekoek.nlThe Ohm collection moet mijn blogpost over handen wassen hebben gelezen, want laatst kreeg ik mail of ze hun nieuwe handcrème mochten opsturen. Nu heb ik al enige tijd geen cosmetica of verzorgingsproducten gereviewd, sinds mijn focus meer en meer op eten is komen te liggen, maar inmiddels heb ik hem uitgeprobeerd en besloot ik dat ik er toch graag wat over wilde zeggen, want het is tenslotte een fijne handcrème. 

Ik ben streng

Ooit schreef ik dus voor Lauriekoek ook productreviews over lichaamsverzorging en aanverwante zaken. Daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt, want de definitie van het woord proefdiervrij (en veganistisch) werd door sommige bedrijven en PR bureaus wel erg ver opgerekt en het is als blogger soms moeilijk om claims op waarheid te beoordelen. Ik voelde mij soms geen blogger maar een politieagent die iedereen bleef ondervragen.

Ik houd het basic

Een andere factor is dat ik het qua lichaamsverzorging graag basic houd. In mijn badkamer heb ik een stuk zeep, een fles van mijn favoriete shampoo en body lotion. That’s it. Als mijn gezicht droog is smeer ik er soms gewoon olie zo uit de fles op. Natuurlijk heb ik ook tandpasta en zonnebrand in huis. Dat laatste je insmeren tegen de zon vind ik zelfs superbelangrijk, maar ik had even niet zo’n zin meer om er nog meer dingen bij te proberen. Ik was blij met wat ik in huis had en had even geen behoefte aan nieuwe dingen.

The Ohm collection

Met The Ohm Collection was ik reeds bekend. Zij waren een van de eerste merken met een deodorant op basis van bicarbonaat. Helaas kan ik daar huidtechnisch inmiddels niet meer tegen. Desondanks vond ik het een fijne deo, hoe warm het ook was met dat spul blijf je een echt hele tijd fris. Dat kan ik uit ervaring vertellen,aangezien we al best wat hittegolven hebben gehad de afgelopen jaren. De ceder geur vind ik ook erg lekker. Inmiddels is hun lijn producten uitgebreid met handcrème, crème deo en zonverzorging.

De handcrème die ik opgestuurd heb gekregen, is met frankincense geur en komt in een bijbehorend katoenen zakje.Thr Ohm Collection @ Lauriekoek.nl

Handcrème

Deze handcrème bevat fijn ingrediënten zoals olijfolie, cacaoboter, squalane, vitamine E en zelfs melkzuurbacteriën. Volgens mij is dat laatste momenteel helemaal je van het in verzorgingsland. Er zijn zelfs mensen die daarom helemaal geen producten meer gebruiken, omdat ze denken dat het microbioom van hun huid blijvend wordt aangetast. Of het toevoegen van probiotica aan verzorgingsproducten zin heeft is een interessante discussie. Er is volgens mij ook nog weinig bewijs voor.

Mijn oordeel

Wat vind ik van de crème? Hij ruikt lekker, de geur is niet te sterk en doet mij een beetje aan sinaasappel denken. De crème trekt wel in maar laat een klein vet laagje achter. Dat vind ik persoonlijk geen groot probleem, omdat ik mijn handen het liefst insmeer voor het slapen zodat crème de hele nacht kan intrekken. Zo krijgen je handen ook het meeste tijd om te herstellen. Overdag was je het meeste er toch tijdens het eindeloze handen wassen weer af. Dat vind ik zonde. Ik vergeet overdag ook te smeren.Thr Ohm Collection @ Lauriekoek.nl

De fles is gemaakt van plastic, wat ik qua zero waste dan wel weer een beetje jammer vind, maar wat ik wel weer goed vind is dat de fles zo gemaakt is dat je het tot het laatste druppeltje op kan gebruiken. Het is een zak-in-fles principe dat daardoor de ook de lucht goed buiten houdt. Je moet de handcrème wel binnen 6 maanden opgebruiken. Normaal gesproken zo ik daar echt moeite mee hebben maar gezien de huidige omstandigheden is dat waarschijnlijk geen enkel probleem.

Goedgekeurd!

The Ohm collection handcrème is ook echt proefdiervrij, alleen getest op Yogi’s aldus de fles. Ik ben geen yogi maar de handcrème is nu dus ook op mij getest en goed bevonden.

Je kunt producten van The Ohm collection zijn te koop bij verschillende adressen die natuurcosmetica verkopen. De verkoopadressen staan uiteraard ook op hun website.

Posted by on 2 augustus, 2020

LEAVE A COMMENT