Botanique

IMG_4882[1]
Deze hip uitziende verpakkingen zijn van Botanique. Een merk dat sinds kort bij Ekoplaza is te vinden. Over de verpakking is goed nagedacht, want als je goed kijkt, kun je in de gekleurde blaadjes op de verpakking vrouwensilhouetten ontdekken. Ik was nieuwsgierig hoe deze producten zijn en ik testte er vijf.

Granaatappelhandcrème en -dagcrème
De handcrème heeft een zoetige en frisse geur. De geur van de dagcrème is vergeleken met die van de handcrème een stuk milder, meer op de achtergrond en dat vind ik ook niet zo erg voor een dagcrème. Beide crèmes verdelen goed en zijn niet te overdreven vettig.

Citroengrasdouchegel
Dit is een douchegel met een goede citrusgeur waar je in de ochtend lekker wakker mee wordt. Ook prima geschikt voor mannen vind ik. Er is trouwens ook een lekker ruikende kokosdouchegel van Botanique, mocht je van wat meer zoetige geuren houden.

Tarweshampoo
Deze shampoo heeft een hele lekkere geur, volgens mij ruikt tarwe in het echt niet zo, maar voor een shampoo is het prima. Bij de meeste shampoos van de natuurwinkel moet ik altijd meerdere keren wassen, omdat ik lang haar heb en het anders niet in een keer schoon wordt. Met deze shampoo is dat (helaas) niet anders.

Lindebloesemreinigingsschuim
Dit product is voorzien van een handig pompje dat in een keer pompen precies de juiste hoeveelheid schuim geeft. Er zit een lichte bloemetjesgeur aan, het schuim reinigt goed en niet agressief.

De producten hebben het BDIH keurmerk voor natuurlijke cosmetica. De producten bevatten geen parabenen en siliconen, wel plantenextracten. De prijzen vind ik erg schappelijk, het reinigingsschuim kost € 8,-  en een fles shampoo of douchegel € 4,-. De producten van Botanique zijn uiteraard niet op dieren getest en zijn vrij van dierlijke ingrediënten. Als veganist kun je ze dus met een gerust hart gebruiken.

Je kunt de producten vooralsnog vinden bij de Ekoplaza en de Ekoplaza webwinkel. Voor meer informatie over Botanique verwijs ik je door naar de website van Botanique.

Posted by on 5 maart, 2015

LEAVE A COMMENT