Help mijn handen vallen er af! Eerste hulp bij handen wassen

Eerste hulp bij handen wassen @ Lauriekoek.nlHeb je ook nog nooit zo vaak je handen gewassen als afgelopen tijd? Goed zo! Qua handen wassen deden we het in Nederland al niet zo goed. Het viel mij sowieso altijd al op dat veel mensen de moeite niet nemen om hun handen te wassen nadat ze van de wc komen, terwijl dit heel belangrijk is. Ik weet het hoe het met jullie handen zit maar die van mij zijn wel een beetje kapot. Daarom heb ik heb wat handenwas tips voor je. 

Waarom handen wassen?

Waarom is het ook alweer belangrijk om je handen te wassen? Nou als je leeft kom je de hele dag in contact met bacteriën en virussen. Door je handen te wassen met water en zeep kun je die van je handen afwassen en zo voorkomen dat je ziek wordt. Het is trouwens niet alleen belangrijk om je handen goed te wassen, het is ook belangrijk om ze goed af te drogen.

Handzeep favorieten

Volgens het Voedingscentrum moet je je handen wassen met vloeibare handzeep. Ik gebruik graag Marcel’s met een grote navulfles doe je lang en je grijpt minder snel mis. Ook ben ik fan van Werfzeep en Aleppozeep. Ik heb het idee dat die mijn handen net wat minder snel uitdrogen. Wat ik ook een goed idee vind, is dat in Aleppozeep Laurierolie zit wat antibacterieel werkt. Werfzeep heeft ook zepen met antibacteriële ingrediënten. En ik gebruik ook een soaplift, zodat ze zepen geen vies papje worden en ze aantrekkelijk blijven om te gebruiken.Werfzeep - Lauriekoek.nl

Soap Lift - Lauriekoek.nl

Niet zuinig doen

Met zeep is het eigenlijk net als met zonnebrand, het is altijd beter om het te gebruiken dan zuinig te gaan doen met een (voor jou) duur product met “betere” ingrediënten. Koop dus de zeep die je kan betalen en gebruik die ruimhartig. Laat je ook niet wijs maken dat je per se desinfecterende zeep moet gebruiken. Soms is het nodig maar dat krijg je dan te horen van bijvoorbeeld een arts. Bij te vaak gebruik kunnen bacteriën resistent worden tegen het middel en mogelijk ook tegen antibiotica.

Smeer je handen in

Goed dan zijn je handen ruw van het wassen. Wat moet je dan? Volgens Jetske Ultee moet je een tube van je favoriete crème naast je handzeep leggen om na het wassen meteen je handen in te smeren. Als ik voedsel ga bereiden doe ik dit liever niet omdat ik bang ben dat ik dan crème aan voedsel smeer, wat mij bijzonder vies lijkt. Ik heb wel handschoenen gekocht van katoen. Voor het slapen ga vet ik mijn handen dik in en bij het opstaan is mijn huid grotendeels hersteld.Handen wassen @ Lauriekoek.nl

Handcrème

Het valt mij al een tijdje op dat bij allerlei winkels de handcrème niet aan te slepen is. Stiekem hoop ik dat die terecht is gekomen bij mensen die in de zorg werken, want hun handen zullen echt kapot zijn van alle desinfecterende middelen. Zelf heb ik een favoriete handcrème van het merk Yope, ik kocht de tube ooit in Londen en hij doet het nog steeds goed. Nu hij bijna op is kan ik alleen nergens nieuwe tube kopen, ook online niet. Ik moet dus op zoek naar een nieuwe favoriete handcrème, tips zijn welkom.Handen wassen @ Lauriekoek.nl

Ik merk dat het belang van handen wassen al weer een beetje aan het wegzakken is. Toch blijf ik mezelf er aan herinneren. Het is een goede vaardigheid om regelmatig je handen te wassen. In en rond de keuken en in het dagelijks leven.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 19 mei, 2020

LEAVE A COMMENT