Werfzeep

Werfzeep - Lauriekoek.nlSinds kort gebruik ik voor vrijwel alles weer vaste zeep. Om mijn handen mee te wassen, om mijn kleding mee te wassen, om mijn haar mee te wassen. Dat bevalt me prima. Mijn laatste ontdekking op dat gebied is: Werfzeep. Een kleine zeepmakerij in Utrecht. Het is plantaardig en goed nieuws voor de palmoliehaters onder u: Werfzeep is palmolievrij. Ik probeerde twee soorten Werfzeep uit.

Boszeep met den, spar, es en ginkgo

Een lichtgele zeep met een een echte bosgeur, fris en in de verte een beetje citrusachtig van geur.

Chocoladeswirl

Die laatste wilde ik niet alleen proberen vanwege de naam (en chocolade klinkt lekker), maar ook vanwege het uiterlijk. Er zit een mooie gemarmerde swirl in de zeep. Dat ziet er gewoon supercool uit. De geur? Een diepe cacaobotergeur, aards en warm.Werfzeep - Lauriekoek.nl

Eerlijke zeep

De boszeep bevat ingrediënten die zijn wildgeplukt, het is dus met recht een echte boszeep. De ingrediënten van de zeep zijn ook biologisch. Alles staat keurig aangegeven op het etiket zodat je precies kunt zien wat waar vandaan komt. Heel transparant allemaal en heel prettig als je wil weten wat er in zit. Ik gok dat Werfzeep ook geen plannen heeft om binnenkort in China te gaan verkopen, dat is dus lekker proefdiervrij.

Vaste zeep

Het heersende beeld bij een vast blok zeep is dat het enorm ontvet en dat het niet goed is voor je huid. Dat is grappig want vloeibare zeep is net zo goed zeep. Het maakt heel erg uit welk product je gebruikt, of het nu vloeibare zeep is of zeep in blokvorm. Zo heb ik zeep in blokvorm gehad die enorm verzorgend voor mijn haar en vloeibare shampoo die enorm uitdroogde. Over het algemeen zijn de “natuurlijkere” producten minder ontvettend en dat vind ik prettig, ik krijg snel uitslag, en een droge huid, dus ik hoef geen mega ontvettende producten. De zeep van Werfzeep maakt je natuurlijk schoon, maar je voelt ook dat er olie in zit. Als je zeep hebt afgezworen probeer dan eens een Werfzeep uit, wellicht was je toch niet zo allergisch voor vaste zeep als je dacht.Werfzeep - Lauriekoek.nl

Zelf heb ik dit soort zeep ook graag als ik mijn handen was, ik was toch best vaak mijn handen op een dag en dit scheelt een hele hoop handcrème. De chocoladezeep bevat trouwens geen etherische oliën, dus als je daar niet goed tegen kan dan kun je deze met een gerust hart gebruiken.

 

Posted by on 19 maart, 2018

5 Comments

 • Hanneke

  19 maart, 2018

  Ik ben echt fan van de zepen van werfzeep en gebruik ze nu een jaar of twee. De shampoozeep (vast) vind ik erg fijn en wij zijn ook erg fan van de koffiescrubzeep voor in de keuken. De geuren van, bijna, alle zepen zijn prettig en niet te overheersend. Mijn huid droogt niet uit en de zepen zijn redelijk zuinig in gebruik. Mijn man gebruikt al geruime tijd de scheerzeep (in mooie kom) en is daar ook heel tevreden over.

 • Werfzeep ~ Evelien

  24 maart, 2018

  Dank voor deze leuke review Laurie. Ik ben blij dat de boszeep en chocoladeswirl goed bevallen!
  En Hanneke, dank ook voor je reactie, dat is helemaal superleuk om te lezen! groetjes Evelien

  • Laurie

   25 maart, 2018

   Graag gedaan! Blijf vooral fijne zeep maken zou ik zeggen.

 • Corina

  13 oktober, 2021

  Ik zou graag zelf Wasmiddel willen maken met werfzeep maar welke?
  En welke voor shampoo
  Voor dochtertje met droog kroeshaar
  En voor mezelf iets drooghaar welke is daarvoor het beste.

  • Laurie

   13 oktober, 2021

   Werfzeep heeft huishoudzeep in het assortiment die speciaal voor het huishouden is geformuleerd. Wat betreft shampoo kunnen ze je denk ik het beste bij Werfzeep zelf adviseren als je daar shampoo voor jezelf (of je dochtertje) wil kopen. Ik gebruik wel de zeep van werfzeep maar de haarzeep heb ik niet geprobeerd dus daar kan ik je weinig over vertellen.
   Ik gebruik zelf als wasmiddel trouwnens gewoon een klein handje in kokend heet water opgeloste geraspte zeep van Marius Fabre. Zeep zonder kleur of geurstoffen en met een blok doe ik ontzettend lang. Deze blogpost schreef ik daar eerder over https://lauriekoek.nl/marius-fabre-zeep/

LEAVE A COMMENT