Puravita

IMG_0047[1]Het duurde even, maar hier is weer een proefdiervrije verzorgingsproductenreview. Dit keer van het merk Puravita by Zarqa. Dit bevat geen minerale oliën, synthetische musken, siliconen, ftalaten, parabenen of genetisch gemodificeerde ingrediënten. Oh, en de deodorant is ook vrij van nanotechnologie. De rest van de producten trouwens ook, maar op de deodorant staat het nog een keer extra vermeld. Misschien dat dat een product is waar men doorgaans nano verwachten.

Ik weet dat nanotechnologie omstreden is, in de producten die op op mijn site staan zit het niet, want zelf ben ik er ook niet echt overtuigd van de noodzaak van nano. Overigens kan ik over de grootte van de deeltjes en wanneer je iets op basis daarvan al dan niet nano mag noemen, niet goed oordelen. Ik ben geen wetenschapper op dat gebied.

Goed, over naar de producten. Ze zij BIDH gecertificeerd en bij mijn weten ook allemaal geschikt voor vegetariërs (alles behalve de douchegel is zelfs vegan). De geur is lekker, maar toch redelijk neutraal, niet uitgesproken zoet en niet uitgesproken mannelijk. Zowel mannen als vrouwen zouden het kunnen gebruiken.
IMG_0048[1]

Ik probeerde de volgende vier producten:

Hydro Flower Hand Cream
In de winter ben ik echt grootverbruiker van handcrème, tubes gaan er hier doorheen. Handig vind ik dat in deze tube een niet te groot gat zit zodat je goed kunt doseren. De crème trekt snel in en is niet overdreven vet.

Delicate Cleansing Lotion
Dit reinigt de huid heel mild, prima om make-up mee te verwijderen als je die draagt. Het laat je huid niet uitgedroogd achter.

Hydro Flower Anti Transpirant
Als je onder anti-transpirant helemaal niet zweten verstaat is dit niet de deodorant voor jou. Daarvoor zal je echt een agressief goedje onder je oksels moeten sprayen. In deze deodorant zit ammonium alum, dat is een variant van aluminium, die niet door je huid heen kan en waarvan ik persoonlijk niet denk dat het kwaad kan. De deodorant heeft dezelfde lekkere neutrale geur als de andere producten uit dezelfde lijn, je zweet nog wel een beetje, maar het stinkt in elk geval niet meer.

Hydro Flower Shower Gel
Dit is het enige product dat niet veganistisch is, omdat het wei bevat. Het ruikt ietsje citrusachtiger dan de andere hydro flower producten. Werkt prima, schuimt niet zo agressief en dat vind ik eigenlijk wel prettig.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Puravita, je vindt daar ook een lijst van verkoopadressen.

Posted by on 13 november, 2014

2 Comments

 • Rayna

  13 november, 2014

  If a product uses nano-particles, this needs to be mentioned in the ingredients list

  • Laurie

   13 november, 2014

   Het schijnt zo te zijn dat sommige fabrikanten daar toch niet zo eerlijk over zijn. Het zit hem vooral in de gecoate nano deeltjes, of onenigheid over hoe groot iets al dan niet moet zijn om wel of geen nano deeltje te worden genoemd. Zie ook de discussie bij de Lovea zonnebrand https://lauriekoek.nl/?p=6337

LEAVE A COMMENT