Uvas Frescas

IMG_6079[1]
Uvas Frescas. Dat betekent verse druiven in het Spaans, als ik mij niet vergis. Alleen zijn deze druiven niet om op te eten maar om op je lichaam te smeren in de vorm van handcrème en bodylotion. Het zijn trouwens niet de druiven zelf in dit product, maar de zaadjes waar olie van wordt geperst.

Omdat de olie geen kleur heeft, hoef je dus niet bang te zijn voor een diepe, paarse handcrème of bodylotion die overal vlekken achterlaat. Beide producten zijn wit. Ze ruiken ook niet echt naar druiven, het ruikt wel licht plantaardig, ietwat aards. Zeker niet onaangenaam. De producten lijken vooral geschikt voor vrouwen, maar ik kan mij voorstellen dat er ook mannen zijn die het niet onaangenaam vinden ruiken.

Zowel de bodylotion als de handcrème noemen zichzelf nourishing. Beide zijn vrij dik maar niet zo dik dat ze moeilijk uit de tubes te knijpen zijn,ze smelten ook goed op de huid. Daar laten ze een vettig laagje achter dat niet echt plakt maar lang blijft zitten. Zelfs na meerdere malen handen wassen meen ik nog steeds dat verzorgende laagje te voelen. Het effect is dus lang merkbaar.

De producten van Uvas Frescas zijn BDIH gecertificeerd en bevatten geen siliconen, parabenen of kleurstoffen. Naast druivenpit olie bevatten de producten ook sheaboter, jojoba- en amandelolie. Natuurlijk zijn de producten niet op dieren getest en bij mijn weten zijn de producten ook geschikt voor veganisten. Ik kon geen dierlijke ingrediënten ontdekken op de ingrediënten declaratie. Goedgekeurd dus! Vooral nu de winter er weer aankomt en het weer tijd wordt om handcrème en bodylotion in te slaan.

Uva’s Frescas is nog een relatief onbekend merk in Nederland. Je kunt het bij mijn weten alleen nog vinden bij Corpo Natura een webwinkel waar ze allerlei proefdiervrije en duurzame merken verkopen. Eerder recenseerde ik ook deze nagellak van Treat Collection, die ik daar vond.

Posted by on 3 november, 2015

LEAVE A COMMENT