Tefal Virtuoso rvs koekenpan

Tefal Virtuoso RVS koekenpan @ Lauriekoek.nlDe Tefal Virtuoso rvs koekenpan stond al een tijdje op mijn verlanglijstje (net zoals een snelkookpan) en, dat treft want ik kreeg beiden van Tefal om uit te proberen en mijn bevindingen met jullie te delen. Tefal secure 5 neo snelkookpan recenseerde ik vorige week en deze week is de koekenpan aan de beurt voor een eerlijke review.

Tefal Virtuoso

Er zijn verschillende maten Tefal Virtuoso koekenpannen, dit is die van 28 cm doorsnee. Hij maakt deel uit van een hele serie Virtuoso pannen, waar ook kookpannen bijhoren. Op de rand van de pan en het handvat staat de Tefal merknaam. Het handvat houd goed vast en de pan heeft wel wat gewicht, maar je kunt hem zeker met een hand optillen. Ik ben gietijzer gewend en ik vind dit zo licht als een veertje.
Tefal Virtuoso RVS koekenpan @ Lauriekoek.nl

Roestvrijstaal

Rvs is een heel fijn materiaal. Het geleid warmte redelijk goed, hetglanst mooi en het is vrij makkelijk schoon te maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gietijzer of plaatstaal reageert rvs niet met zure voedingsmiddelen zoals tomaat of azijn. Die kun je dus met een gerust hart gebruiken in deze pan. Het zuur beschadigd de pan dus niet en er komt geen ijzerachtige smaak aan je eten. Maak dus zoveel tomatensaus als je wil.
Tefal Virtuoso RVS koekenpan @ Lauriekoek.nl

Duurzaam

Rvs pannen gaan lang mee. In het huis waar ik ben opgegroeid hadden we twee Tefal koekenpannen van een type dat heel erg op deze pan lijkt. We zijn tientallen jaren verder en die pannen doen het nog steeds uitstekend. Ik ben van plan deze pan minstens zo lang mee te laten gaan. Mocht ‘ie trouwens aan het eind van zijn pannen leven zijn, dat is het goed om te weten dat de pan 100% recyclebaar is.
Tefal Virtuoso RVS koekenpan @ Lauriekoek.nl

Thermo-fusion

Deze Tefal pan heeft als voordeel ook nog dat hij een themo-fusionplaat aan de onderkant heeft die de pan heel geschikt maakt voor inductie. Mijn ervaring is dat heel dunne rvs koekenpannen met al dan niet een andere kern niet altijd “gezien” worden door mijn inductiekookplaat. Met deze plaat wordt de pan wel gezien en wordt de warmte gelijkmatig over de koekenpan verdeeld. De pan mag ook op gas, elektrisch en keramische kookplaten en kan ook in de oven tot 250 graden.Tefal Virtuoso RVS koekenpan @ Lauriekoek.nl

Koken in een rvs koekenpan

Als je in een rvs pan kookt moet je uiteraard wel vet gebruiken als je iets bakt, tenzij wat je bakt heel vet van zichzelf is. Vet voorkomt aanbakken en is een soort laagje dat contact maakt tussen het voedsel en de pan. Verwarm een pan altijd voor met vet erin en leg er pas iets in als de pan echt heet is. Als het een sis geluid maakt zit je goed. Gebruik geen kooksprays, want het lijkt wel of die zich heel erg vasthechten. Soms lijkt iets vast te bakken maar als zich een korstje heeft gevormd laat het vaak prima los. Er bakken soms kleine stukjes eten aan, je kunt hier een “fond” mee maken.Tefal Virtuoso RVS koekenpan @ Lauriekoek.nl

Keukengerei

Je kunt in rvs pannen keukengerei gebruiken wat hard is en krast, dat is in principe geen probleem. Zelf heb ik eigenlijk altijd houten spatels en siliconen spatels bij de hand. Het handvat wordt niet meteen warm of ronduit heet maar ik vind het zelf wel fijn om een ovenwant of pannenlap bij de hand te hebben. Als de pan in de oven zet en er weer uit haalt is het handvat zeker warm.

Rvs koekenpan schoonmaken

De Tefal Virtuoso koekenpan is heel makkelijk schoon te maken. Kwestie van een sopje maken en de afwaskwast er overheen. Als ik wat heb laten aankoeken laat ik er vaak een laagje sop even in staan en kan ik het later alsnog afboenen, al dan niet met hulp van een blauw sponsje. Een scheutje keukenazijn of een beetje cif of een papje van soda bicarbonaat met water doet ook wonderen. De pan mag trouwens ook in de vaatwasser. Al ben ik persoonlijk een groot voorstander van de handafwas als het om pannen gaat. Pannen gaan zo langer mee is mijn idee.

Tefal pannen kun je kopen bij de webshop van Tefal zelf. Op hun website vind je ook meer informatie over hun producten. Je vindt ze ook bij (online) winkels zoals Coolblue en Blokker.

Posted by on 4 december, 2022

LEAVE A COMMENT