David Rio Power Chai

IMG_2907[1]Ik houd van traditionele chai, maar ook van chai bij koffieketens. Dat laatste is vaak een zorgvuldig opgeschuimd en ook suikerrijk drankje waarvoor je rustig een bedrag van een Euro of vier neerlegt. Daarom besloot ik om onderweg een paar chai drankjes minder te drinken en met het uitgespaarde geld zelf een pot chaipoeder te kopen.

Voor 11,95 kocht ik een pot power chai van het merk David Rio. Het is vrij van transvetten en glutenvrij en als enige ook veganistisch. Op de verpakking staat duidelijk aangegeven dat je het met sojamelk kan mengen. In een verpakking zitten 18 porties. Een stuk goedkoper dan chai bij een koffieketen.

Ik vind de smaak heel goed, flink kruidig en zoet, natuurlijk zit er suiker in het poeder, maar ik drink dit dan ook niet dagelijks. Het mengt prima met sojamelk zoals de verpakking beloofd. De aanbevolen mix van twee eetlepels per beker klopt ook. Je kunt de mix warm en koud gebruiken, zodat je er ook een koude chai mee kunt bereiden. Je hebt dan wel iets meer poeder nodig.
IMG_2912[1]
De verpakking is ook mooi en het is handig dat het een soort hersluitbaar emmertje is. Zulke verpakkingen hergebruik ik nog wel eens in de keuken. Je vindt deze chai bij thee speciaalzaken zoals de Tea Bar in Amsterdam en je kunt ze ook vinden bij Sissy-boy Homeland. Bij Tea Bar kun je ook proefzakjes bestellen. Zo kun je het eerst proberen, voor je een hele bus koopt.

Posted by on 23 juli, 2014

2 Comments

 • Miss Wong

  24 augustus, 2014

  Goed om te weten! Is het ook bij Sissy-boyA rnhem te koop?

  • Laurie

   24 augustus, 2014

   Ja ik heb hem ook daar gespot.

LEAVE A COMMENT