Life Food

IMG_2863[1]
Alweer bijna twee weken geleden bevond ik mij op het Viva las Vega’s Food Festival, te midden van allerlei kramen vol met plantaardige heerlijkheden. Geloof mij, het is bijna onmogelijk zo’n plek met lege handen te verlaten en dat deed ik dan ook niet. Ik nam verschillende dingen mee zoals je misschien al hebt gezien in mijn blogpost over het festival, waaronder enkele producten van Life Food.

IMG_2865[1]
Vandaag bespreek ik drie producten van Life Food. Bij Life Food is alles plantaardig, glutenvrij, raw en biologisch. Zo ook de uienchips, witte chocolade en cookies.

Allereerst de uienchips. De uienchips zijn uiteraard niet gefrituurd, frituren kan niet onder de 42 graden die bij de raw food filosofie past. Toch zijn ze heel erg lekker en een beetje crunchy en lekker kruidig ook. De smaak doet me denken aan de topping van een kaas-uienbrood of focaccia. Zo’n smaak die hartig en karamelachtig tegelijk is. De chips wonnen in Tsjechië een consumers choice award.
IMG_2880[1]

Het granola (muesli) koekje, is een koekje met een laagje chocolade. Het smaakt lekker naar kaneel en bevat allerlei noten voor een echte muesli vibe. Het is bovendien lekker chewy en ook een substantieel tussendoortje. Het koekje is gezoet met een beetje agavesiroop en dadels. Het smaakt niet overdreven zoet en dat is prima want daar houd ik niet zo van.
IMG_2876[1]

Last but not least: lemon white baobab chocolade. Ik ken maar twee soorten veganistische witte chocolade: die van Bonvita en die van Vantastic Foods, maar beide vind ik niet zo lekker. Deze van Life Foods vind ik wel erg lekker, de toevoeging van citroenolie, baobabpoeder, lacumapoeder en een snufje vanille doen het hem denk ik. Het geeft een lekkere frisse smaak aan het geheel.
IMG_2882[1]

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de producten vinden in de webwinkel van de Life Food website. Je vindt Life Food ook bij natuurwinkels, delicatessen winkels en raw food winkels, bijvoorbeeld Rawsome in Arnhem. Vorig jaar probeer ik ook een paar producten van Life Food uit, mijn bevindingen van toen vind je hier.

Posted by on 10 juli, 2014

1 Comment

LEAVE A COMMENT