Ontdekkingen en herontdekkingen #6

Ontdekkingen en herontdekkingen deel 5, de tijd vliegt voorbij! Let’s go!

Laten we beginnen met twee crowdfundinitiatieven. De Vegetarische Slager wil graag meer gaan produceren zodat de prijs omlaag kan en hun vleesvervangers meer kunnen gaan concurreren met vlees. Daarvoor moet een fabriek worden gebouwd en daar kan in worden geïnvesteerd. Je leest hier meer over op de website van Natuur & Milieu.

Een ander leuk initiatief is Meatless District. Twee meiden, Cathalijne en Cil willen een bar en restaurant beginnen in Amsterdam waar ze lekker vegetarisch en veganistisch eten willen gaan aanbieden. 4 november organiseren ze alvast een bijzonder diner als voorproefje. Je kunt meer informatie vinden op hun Meatless District crowdfundpagina.
sarjaton
Ik vind ze supercool, deze Varpu bekers uit de Sarjaton collectie van Iittala. Volgens mij komen er ieder jaar nieuwe bekers bij, want vorig jaar heb ik deze niet gezien. Ze kunnen in de oven, de vaatwasser de magnetron en tegen kou volgens de Iittala website. Ze kosten ruim 15 Euro per stuk.

.

ecozoet_cover_lr_0Dit is Ecozoet van Velt. Velt is leuk, ze geven allerlei nuttig cursussen en geven boeken aan zoals het lekker ecologisch kookboek. Nu is er van hun hand een brochure over suiker verschenen. Met recepten, informatie en een spiekblad voor als je weten wil welke zoetstof je met welke kunt vervangen.

.
Er zijn kaarten van Millie Marotta. Verstuurbare kleurplaatjes! Het zijn kleurplaten die eerder al in de twee kleurboeken verschenen maar dan zo gesneden dat ze op een kaart passen. 30 in te kleuren kaarten kosten € 9,99 en je vindt ze in de boekhandel.

FOODFEST_logo_winter_HIGH-300x267Ik ben eigenlijk geen voorstander van het schrijven over kerst nog voor het Sinterklaas is geweest, maar bij deze maak ik een uitzondering, want er komt een Viva las Vega’s kerstmarkt in Rotterdam op het terrein van Gare Du Nord, het veganistische restaurant waar ik eerder deze review over schreef. 18/19/20 december. Schrijf het alvast in je agenda zou ik zeggen.
,

.
Waarschijnlijk ken je het kookboek Forest Feast van Erin Gleeson wel. Dit kookboek is zo mooi vormgegeven dat je het bijna aan de muur zou willen hangen. Nou dat kan nu zo ongeveer, want er is een kalender voor 2016 en een serie placemats en notitieblokjes verkrijgbaar. Je vindt ze o.a bij bol.com en boekwinkels zoals American Book Center.forestfeaststationary

Nu we het toch over leuke kookboeken hebben. Het Meat Free Monday kookboek is in de ramsj bij bol.com en ramsj.nl. Het kost nu nog maar € 9,90. Koop het voor jezelf of sla het alvast in voor Sinterklaas zou ik zeggen. Oh en vergeet “Van het Land” van Alma Huisken niet, dat kost nu nog maar € 7,90 en dat is ook een fijn boek.meat_free_monday_kookboek

Tot slot nog wat advies van Loesje:
chocolavanloesje

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 15 oktober, 2015

LEAVE A COMMENT