Gare Du Nord

IMG_6170[1]
Toen ik laatst bij Jeroen (van Jeroen Bakt Brood) langs ging tipte hij mij Gare Du Nord als restaurant. Hij vertelde ook over de mooie locatie, een oude treinwagon omringd door een buurtmoestuin en het was warm die dag. ik was dus op zoek naar een lichte, maar toch smakelijke maaltijd en dan was dat toch echt de uitgelezen plek hiervoor. Na dit allemaal te hebben gehoord kon ik zijn goede raad bijna niet in de wind slaan. Dat deed ik dus ook niet.

De route naar het restaurant is alleen al het vermelden waard. Wij liepen vanuit Blaak, richting het restaurant. Een tripje van ongeveer 20 minuten. Ik spotte onder andere deze vossen street art. Ook vlakbij een moestuin trouwens, mooi om te zien, groen zo midden in de stad.

IMG_6162[1]

Over de moestuin loopt een grote gele brug, de Luchtsingel. Deze loopt over een grote weg en het spoor. Toen ik die zag moest ik natuurlijk wel even een kijkje nemen, of dit nou de snelste route was of niet, dat was even minder van belang.

IMG_6166[1]
Naarmate we dichter bij het restaurant kwamen vroeg ik mij af of we wel goed zaten. Gebouwen leken verlaten en de stoep was hier en daar niet helemaal netjes meer. Ik kon mij bijna niet voorstellen dat dit een goede plek was voor een restaurant, tot ik ineens een groene oase zag. .Een grote gemeenschappelijke moestuin, waarin allemaal buurtkinderen aan het spelen waren en in de verse stond inderdaad een treinwagon. Ik zat dus goed!IMG_6186[1]
Bij Gare Du Nord eet je wat het menu van die dag aangeeft, er is geen kaart. Het menu is altijd 3 gangen en alles is veganistisch en biologisch. Dat klinkt dus goed. Het menu van de dag dat ik er was bestond uit een linzensoep met brood vooraf, een hoofdgerecht met ravioli, gebakken seitan en een rabarber salade met frambozen-azijndressing en toe couscouspudding met vers fruit. Qua drank valt er op wijngebied nog het een en ander te kiezen, maar als niet alcoholdrinker had ik keuze uit frisdrank of bubbeltjeswater. Ik had niet zo’n zin in frisdrank, dus water bij mijn eten deze avond.IMG_6184[1]
Na even wachten kwam de linzensoep, hij was gevuld met verschillende groenten en de linzen waren niet tot moes gekookt. Het was een linzensoep zoals ik hem vaak ook zelf maak. Prima dus. Alleen de garnering van scheuten begreep ik niet helemaal, die pastte er mijns inziens niet helemaal bij de soep. IMG_6178[1]
Het hoofdgerecht bestond uit heerlijke seitan, een pasta gevuld met een lekkere hartige vulling en een fijne roze salade met grapefruit, rabarber en frambozenazijn. IMG_6180[1]
Als nagerecht was er couscous pudding. Gegarneerd met lekker rijpe meloen en mango. Meestal eet ik mijn couscous hartig maar ook zoet is het lekker. De couscous was romig en zoetig, een goede afsluiter van het menu.IMG_6181[1]

Per persoon betaalde we € 25,- voor het menu (exclusief drank), wat ik heel redelijk vind voor 3 gangen biologisch eten. De ambiance was fantastisch, zo met de zomer in een moestuin waar alles rijp begint te worden. De wespen hielden zich ook mooi gedeisd, waarschijnlijk afgeleid door de bloemen. Opvallend vond ik ook dat de gasten die er die avond waren van heel diverse pluimage waren. Ik kom wel een bij plekken waar ik het idee heb dat mensen puur voor het vegetarische aspect van het eten komen. Hier had ik dat idee niet. Dat maakt het als geheel ook en zeer gastvrije plek om te eten.

Dankzij deze warme zomerdag, heb ik het restaurant alleen nog van buiten kunnen zien, maar wie weet dat ik in de winter nog eens terugkom om in de treinwagon zelf te eten.

Je vindt Gare Du Nord aan de Anthoniestraat 2 in Rotterdam. Zie ook de website van Gare Du Nord.

IMG_6173[1]

Posted by on 3 september, 2015

1 Comment

  • NJ-Cook4You

    3 september, 2015

    Deze kende ik nog niet. Bedankt voor deze leuke tip.

    Greets
    NJ

LEAVE A COMMENT