Moso natural air purifying bag

Moso natural @ Lauriekoek.nlMoso natural is een zakje dat geuren opzuigt en zo de lucht om je heen frisser laat ruiken. Er zit geen parfum in, er zit geen stekker aan. Je zet hem neer en hij begint met absorberen zo eenvoudig is het. Ik probeerde hem uit om te kijken of ik het verschil bij mij thuis kon merken. 

Houtskool

Moso natural is gevuld met houtskool van bamboe en at is geen onbekend ingrediënt voor mij. Niet omdat ik er mee kook, hoewel dat, als je een dramatisch effect wil wel kan, al kan dat wel onprettige neveneffecten geven (ahum verstopping). Nee het zit bijvoorbeeld in de filters van de Brita kan en er zijn Japanse antibacteriële keukendoekjes van verkrijgbaar. Kortom bamboe wordt wel meer gebruikt op plekken waar iets van geur of vuil of vocht geabsorbeerd moet worden.

Spelregels Moso bag

Er zijn een aantal spelregels waar je je wel aan moet houden. Zo moet de kamer of ruimte waarin je de Moso natural gebruikt niet groter zijn dan 8 vierkante meter en is het de bedoeling dat je hem eens per maand en uur buiten in de zon zet zodat ie door de UV van de zon heropgeladen kan worden. Het is eigenlijk best eenvoudig. Er zit een gaatje in waardoor je hem ergens op kan hangen. Hij is veilig voor huisdieren en kinderen, hoewel het natuurlijk geen speelgoed is.Moso natural @ Lauriekoek.nl

Welke ruimte?

Nu moet je qua ruimte wel even goed nadenken waar je er iets aan hebt. Bij mij valt de keuken af, omdat die bij mij vast zit aan de woonkamer en dat veel groter is dan 8 vierkante meter. Ook wilde ik voor een ruimte gaan die echt wel wat verfrissing kon gebruiken. Er zijn bij mij twee ruimtes die daarvoor wat mij betreft in aanmerking komen: het washok )waar de wasmachine staat en waar ik de vuile was verzamel en waar ook het ventilatie systeem voor het hele huis hangt) en de koelkast. Ik ben best fris en maak alles regelmatig schoon maar geurtjes houd je toch.

De test: het washok

Ik besloot dat het washok het meeste aan verfrissing toe was en zette de Moso natural zak daar neer op een plankje. Het effect is na een aantal dagen al goed merkbaar, want als ik nu de deur open doe is het echt een stuk minder muf. Echt een duidelijk verschil. Het lijkt ook minder vochtig en klam in de ruimte. Dat is mooi want de komende winter wordt er veel was gedaan. Natuurlijk als je je neus boven de wasmand hangt ruik je die heus nog wel, alleen de geur van de ruimte is anders, minder muf, minder klam en dus frisser.
Moso natural @ Lauriekoek.nl

Bij mij werkt het

Voor mij werkt het dus. Je moet de zak wel even de tijd geven om de geuren te absorberen en ik houd de deur van de ruimte ook dicht. Ik vind het fijn dat de zak alleen geuren absorbeert en zelf geen geur of parfum heeft. Zoveel producten hebben tegenwoordig een parfum dat ik blij ben dat ik niet nog een geur in de mix gooi op deze manier. Parfum maskeert ook alleen maar in het gunstigste geval. Hij blijft voorlopig zeker in de wasruimte staan.

Verschillende soorten Moso natural bags

Ik heb de Moso natural 300 gram versie. Er is ook een van 600 gram, er zijn mini’s die je bijvoorbeeld in een stel schoenen kunt stoppen en een speciale 75 gram versie voor in de koelkast. Je kunt het proces van elke maand een uur buiten in de zon zetten twee jaar lang hehalen. Daarna is de zak “op”, maar niet geheel waardeloos. Het houtskool uit de zak kun je vervolgens gebruik in bijvoorbeeld de tuin om de bodem mee te verrijken.

Je kunt de Moso natural vinden bij Eco- en woonwinkels. Voor verkoopadressen: zie de website van Eco-Warehouse

 

Posted by on 29 september, 2022

LEAVE A COMMENT