Naiked schoonmaakmiddel

Naiked @ Lauriekoek.nl
Met het schoonmaakmerk Naiked had ik de eerste NSFW (not suitable for work) waarschuwing te pakken op Google. Ik kon Google niet aan het digitale verstand peuteren dat het om een schoonmaakmerk ging. Gelukkig is dit mijn blog en kan ik zeggen dat deze blogpost volkomen veilig om op je werk te lezen. Het gaat hier namelijk om duurzaam schoonmaakmiddel.

Naiked heet zo omdat er alleen het essentiële in zit qua ingrediënten. Plantaardige grondstoffen, geen dierlijke, dus veganproof, waarbij er aandacht is voor de voetafdruk van de ingrediënten. Ook de kleurstoffen en de geuren zijn natuurlijk en uit hernieuwbare bronnen. Alle schoonmaakmiddel van Naiked hebben het Ecocert label.

Schoonmaaktabletten

Naiked komt in een tabletvorm. Als je een sprayflacon schoonmaakmiddel koopt bij de winkel bestaat die voor 95% uit water. Best een raar idee. Het is duurzamer om het om te draaien en zelf die 95% aan een fles kraanwater toe te voegen. Het scheelt gesleep met water en het voorkomt dat je iedere keer een grote plastic fles moet kopen. Er is wel een Naiked spray flacon voor als je die nog niet hebt. Daar past precies de 500ml in die je aan de tablet moet toevoegen en hij is gemaakt van hergebruikt plastic.Naiked @ Lauriekoek.nl

Verschillende soorten

Er zijn 4 soorten Naiked, voor de keuken, de vloer, de badkamer en voor glas. Iedere tablet heeft een andere kleur en is ook anders geformuleerd. Bij iedere tablet moet je 500 ml lauw water toevoegen. Het bruistablet lost dan langzaam maar zeker op. De kleur van de tablet zie je niet terug in het schoonmaakmiddel, dat wordt een soort van semitransparant wit. Het tablet zelf heeft een frisse neutrale geur, als hij is opgelost valt de geur vrijwel helemaal weg. Het oppervlakte wat je schoonmaakt zal niet sterk naar schoonmaakmiddel ruiken.Naiked @ Lauriekoek.nl

Naiked @ Lauriekoek.nl

Naiked @ Lauriekoek.nl

Naiked @ Lauriekoek.nl

Uitgeprobeerd

Ik heb alle schoonmaakmiddelen van Naiked afgelopen weken in mijn huis gebruikt en moet zeggen dat ik enthousiast ben. De sprayflacon is mooi met het donkere bruine uiterlijk, wat aan oude apothekersflessen doet denken. Op de fles staat niet wat er in moet zitten dus je kunt alle tabletten er in doen. Je moet wel even goed onthouden wat je waar in doet, maar dat is het. Het schoonmaken ging ook goed.
Naiked @ Lauriekoek.nl

De Naiked keukenreiniger lost vet goed op, met de vieze oven had hij wel moeite maar daar is het met de meest agressieve schoonmaakspray nog boenen geblazen. Het gewone vet- en morswerk kan hij prima aan. De vloerspray spray ik een paar keer per ruimte op de vloer en dweil ik dan met een vochtig gemaakte dweil in het rond. Dat is voor een niet verschrikkelijk vieze vloer ruim voldoende. Op laminaat en de tegels deed hij het prima.

Normaal heb ik geen losse badkamer of glasreiniger in huis. Ik heb het idee dat de badkamer reiniger wat sterker geformuleerd is zodat hij zeepresten en kalk wat beter oplost.

Al met al ben ik heel enthousiast over schoonmaakspray in heel geconcentreerde vorm die je zelf weer aan kunt lengen tot de juiste sterkte. Het werkt net zo goed als de kant-en-klare spray uit de supermarkt. Het neem minder plek in in de voorraadkast en het kan net zo goed eco geformuleerd worden. Het enige is dat het soms gek voelt om een kleine tablet af te rekenen, terwijl je rationeel weet dat het verschil hem in het water zit. Voor de rest is er echt geen verschil.

You don’t have to be a Hippie

Naiked zegt het al: you don’t have to be a hippie to get Naiked. Ik hoop dat in de toekomst schoonmaaktabs in meer supermarkten verkrijgbaar zullen zijn. In mijn omgeving merk ik dat steeds meer mensen er voor open staan. Je kunt Naiked kopen bij online winkels als Green Jump en Eco Mondo en bij Ekoplaza. Voor meer informatie kun je uiteraard terecht op de website van Naiked.Naiked @ Lauriekoek.nl

Posted by on 18 maart, 2022

LEAVE A COMMENT