Marcel’s Green Soap


Een paar dagen geleden werd er een pakketje bij mij thuis bezorgd met daarin allerlei schoonmaakmiddelen. Het toeval wilde dat ik net klaar stond om aan mijn uitgebreide schoonmaakronde te beginnen, ik kon alles dus meteen uitgebreid testen. Dit zijn de schoonmaakmiddelen van Marcel’s Green Soap. Marcel is iemand 20 jaar voor grote multinationals heeft gewerkt, maar op een dag het licht heeft gezien zijn eigen merk zeep is begonnen. Zeep die natuurlijker is dan de producten die je normaal bij de supermarkt kunt kopen, vrij van aardolie en met een betere geur. De schoonmaakmiddelen zijn proefdiervrij en volgens mij ook allemaal geschikt voor veganisten. Er zit dus geen chloor in, geen ammoniak, geen parabenen en geen fosfaten. Maar maakt het dan nog wel goed schoon? Dat is de belangrijke vraag.

Allesreiniger

De allesreiniger spray in elk geval wel. Het heeft een soort zeefje voor het spuitmondje wat maakt dat hij goed sprayt, er komt echt een dotje schuim uit. Hij ontvet ook goed, want ik kreeg ook de bovenkant van het fornuis er vrij moeiteloos mee schoon. Ik had weinig elbow grease daarvoor nodig. Allesreiniger in de fles daarentegen doseerde ik al gauw iets te enthousiast. volgens mij heb je er niet zoveel van nodig, anders gaat de hele vloer plakken van de zeep en dat is vies. Niet de hard in de fles knijpen dus. Het schuimde flink en de wc blonk daarna weer. Ook de vloer schoonmaken ging prima.

Afwasmiddel

Het afwasmiddel is ook wat ontvettender dan ik normaal gewend ben, wat opzicht prettig is, omdat ik een paar flink vieze pannen had staan die ik even goed moest boenen. Dat ging vrij goed en ze waren vrij snel schoon. Qua schoonmaakkracht zit het dus wel goed bij deze producten.

De geur

Door al het opscheppen over die lekkere geur, was ik voorafgaand ook enorm benieuwd naar hoe het zou ruiken. Ik kreeg schoonmaakmiddelen toegestuurd in vier verschillende geuren: basilicum-vetiver gras afwasmiddel, cranberry-patchoeli handzeep en de allesreinigers met de geuren kardemom en sinaasappel-jasmijn. Ik ben een kritisch persoon als het aankomt op geur, maar ik moet zeggen dat ik de Green Soap van Marcel’s zeker lekkerder vind ruiken dan het gemiddelde schoonmaakmiddel. Mijn favoriet zijn het afwasmiddel met de basilicum-vertier gras geur en de allesreiniger sinaasappel-jasmijn.

De geuren blijven trouwens ook wel even hangen na het schoonmaken, dus het is maar goed dat ik ze ook echt lekker vind. De handzeep vind ik persoonlijk wat minder geslaagd. Die blijft qua geur zelfs zo lang aanwezig dat ik die liever niet in de keuken gebruik. Ik ben bang dat de geur aan het eten komt. Er zijn twee geuren van Marcel’s zeep op de markt die ik die ik nog niet heb uit kunnen uitproberen: lavendel -kruidnagel en radijs-bergamot. Vooral die laatste klinkt erg fascinerend, vind je niet?

Je kunt Marcel’s Green Soap vinden in winkels als Marqt en Holland and Barrett (voorheen De Tuinen). Alle in dit artikel besproken producten kosten € 3,50 per fles. Meer informatie over Marcel’s Green Soap vind je op hun website.

Posted by on 1 maart, 2016

6 Comments

 • Ria

  8 februari, 2019

  Is het palmolievrij?
  Heel belangrijk!

  • Laurie

   9 februari, 2019

   Je weet van de problemen met het vaststellen of glycerine van palmolie gemaakt is of niet?
   Verder verwijs ik je graag verder naar de website van Marcel’s Green Soap. Daar staan de exacte INCI ingrediënten declaraties. Voor vragen daarover zou ik ook Marcel mailen, hij heeft de producten geformuleerd. Ik ben slechts een blogger https://www.marcelsgreensoap.com/nl/service/product-formuleringen/

 • Eva

  26 april, 2019

  Ik heb net green soap wc cleaner gekocht. Het lijkt er op dat de bakjes waar de zeep in zit apart geopend kunnen worden, dan zou het mooi gebruikt kunnen worden met het vullen, en hoef je de houder niet weg te gooien. Zijn hier navulling en van?

  • Laurie

   26 april, 2019

   Volgens mij zijn er geen navullingen van maar ik vind het wel een goed idee! Misschien kun je Marcel een mail sturen met je idee?

 • .Amanda van Oostenrijk

  12 juni, 2022

  Ik probeerde naast de zeepproducten ook de vochtige handdoekjes en zag tot mijn grote verbazing dat er in heel kleine lettertjes op de verpakking gedrukt stond: Made in Russia.
  Is dat met alle producten van Marcel het geval?

  • Laurie

   12 juni, 2022

   Ik heb de vochtige handdoekjes destijds niet geprobeerd. Dat Marcels Greensoap product bestond namelijk nog niet toen ik deze review schreef. Zelf gebruik ik herbruikbare dweiltjes die ik na gebruik in de was doe.
   Op andere flessen van Marcel staat geen productie land vermeld. Tenminste op de flessen die ik in huis heb en die kunnen al verouderd zijn. Ik kan je aanraden contact op te nemen met Marcel himself via de website van het merk. https://www.marcelsgreensoap.com/nl/contact.aspx

LEAVE A COMMENT