Seepje

IMG_2553[1]
Een paar jaar geleden vertelde iemand me over een nootje waar je de was mee kon doen. Het klonk mij interessant in de oren, maar ik kon het nooit vinden in de winkel. Tot ik van Seepje hoorde en die bleken toevallig het wasnootje te maken, waar ik al die tijd naar op zoek was. Nu heb ik het eindelijk uit kunnen proberen.

Het nootje is eigenlijk een schil van een vrucht van een boom die in Nepal groeit. Met de schillen kan je uitstekend wassen, de lokale bevolking doet dat dan ook al jaren. De leverancier is Ecocert gecertificeerd en de Nepalese werknemers krijgen een eerlijk loon. De schillen worden in Nederland ingepakt in sociale werkplaatsen.

SeepjeDe schillen zijn uiteraard 100% plantaardig, ze komen immers van een boom, er verder niets aan toegevoegd. Als je een geur kiest dan krijg je er een flesje geu olie bij, dat druppel je in het bakje voor de wasverzachter. De schillen zelf doe je in een katoenen zakje dat bij de was gaat. Wel goed dichtknopen anders moet je de schilletjes tussen de was gaan zoeken. De schillen kun je drie keer gebruiken, als je ze weg wil gooien kan dat bij het groenafval.

Het wassen met de schillen is niet moeilijker dan wasmiddel gebruiken. De was schuimt minder dan met gewoon wasmiddel, maar dat betekent niet dat het minder schoon wordt. Als het uit de trommel komt ruikt het, ook als ik geen geur heb toegevoegd fris zoals pas gewassen wasgoed volgens mij moet ruiken. Je kunt alle kleuren wasgoed wassen met Seepje: zwart, wit en kleur. De schillen zijn hypoallergeen, dus ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid.
SeepjeSeepjeSeepje
Je kunt Seepje kopen bij Marqt, de Wereld Winkel en WAAR. Momenteel is Seepje bezig met een crowdfundingsactie, ze willen namelijk een vloeibare variant van Seepje op de markt brengen. Meer informatie over Seepje vind je op de Seepje website.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 15 mei, 2014

1 Comment

  • Petra

    18 mei, 2014

    Dit ziet er wel heel handig , maar vooral apart uit!

LEAVE A COMMENT