ZO schoon schoonmaakspray

Zo Schoonmaakspray @ Lauriekoek.nlIk ben pas verhuisd. Dat betekende dat er twee huizen moesten worden schoongemaakt moeten worden. Een hoop werk aan de winkel dus. Ik ben fan van schoonmaaksprays, het is sneller dan het maken van een emmertje sop. Je kunt viezigheid direct opruimen, dat voorkomt dat je later ergens hard op moet boenen.

Hervulbare schoonmaakspray

Er zijn veel schoonmaaksprays verkrijgbaar en die zitten bijna altijd plastic flessen, die men maar een keer gebruikt. Eigenlijk best zonde, want na een keer gebruiken is de plastic fles nog lang niet versleten. Ik merk in mijn omgeving dat steeds meer mensen dat zonde vinden. Ik zie nu ook merken sticks met poeder aanbieden, om met water aan te lengen, of op andere manieren zorgen dat een spray langer mee gaat. De laatste tijd ben ik ze allemaal aan het uittesten om mijn favoriet te vinden. Schoonmaakwerk genoeg.

ZO

Enter ZO schoon. Een van de meest chique uitziende sprayflacons die ik ooit zag en met een refill optie! Er een navulzak verkrijgbaar waarmee je 5 liter extra spray kan maken, oftewel waarmee je de spray 10 keer kan hervullen. Je kunt als de zak leeg is deze opsturen en hij wordt dan weer opnieuw gevuld, net zo lang tot dat niet meer kan, dan worden ze als grondstof gebruikt voor nieuwe producten. De ingrediënten van de spray vloeistof zijn plantaardig, ofwel vegan en er is niets op dieren getest.Zo Schoonmaakspray @ Lauriekoek.nl

In het ZO startpakket zit naast een sprayflacon en een navulzak ook met een microvezeldoekje. Volgens ZO schoon is dit pakket goed voor een jaar schoonmaken. Ik denk dat dat grofweg wel klopt. Misschien dat ik er net niet mee uit zou komen, maar ik kook ook bovengemiddeld veel dus maak ik ook meer schoon. Het mixen van de schoonmaakspray is een fluitje van een cent, er staat een streepje op de fles tot waar je moet vullen. De rest is water uit de kraan. Doordat je dat water er later pas zelf bij doet is het ook minder zwaar in het vervoer, wat ook weer duurzaam is.Zo Schoonmaakspray @ Lauriekoek.nl

Zo Schoonmaakspray @ Lauriekoek.nl

Nog meer ZO schoon

ZO schoon verkoopt naast startpakketten met sprays voor de badkamer, keuken en glas ook andere items die je bij het schoonmaken nodig hebt, zoals kokos schuursponsjes. Deze kun je gewoon gebruiken om je aangekoekte pan schoon te schrobben, omdat ze niet krassen en compleet biologisch afbreekbaar zijn. Ook verkoopt ZO keukenrol gemaakt van gerecycled materiaal op hele royale rollen: 33 meter per rol. 3 keer meer dan een normale keukenrol uit de supermarkt. En ze hebben zelfs mooie minimalistische ophanghaakjes voor je microvezeldoekje.Zo Schoonmaakspray @ Lauriekoek.nl

Zo Schoonmaakspray @ Lauriekoek.nl

ZO blij

Al met al ben ik blij met initiatieven zoals deze. Schoonmaken met enkel azijn doet het niet voor mij. Veel van de items in mijn keuken vinden azijn ook niet leuk. Ik kan ook moeilijk aan de azijngeur wennen. Dit is ideaal, ik hoef niet opzoek te gaan naar schoonmaakmiddel tappunten, die zelfs in Amsterdam niet bijzonder dik gezaaid zijn en het is toch allemaal een stuk zuiniger in gebruik. Ik hoop dat meer schoonmaakmiddelen in de toekomst duurzamer worden en refills gaan aanbieden. Het is de toekomst.

Meer over ZO schoon lees je op hun website waar je ook hun webwinkel vindt.

 

Posted by on 4 maart, 2021

4 Comments

 • Johan

  31 oktober, 2021

  Het schoonmaakresultaat zou ook wel fijn zijn om te weten?

  • Laurie

   31 oktober, 2021

   Wat wil je precies weten? Ik gebruik de spray nog steeds dus als je wil weten of het iets specefieks schoonmaakt kan ik het voor je testen.

   • Johan

    31 oktober, 2021

    Gewoon, in het algemeen. Krijg je vet e.d. net zo makkelijk weg als met normale reiniger? Of het product al of niet goed werkt leek me wel een essentieel deel van een review 😉 Alvast bedankt!

    • Laurie

     31 oktober, 2021

     Ik heb van alles geprobeerd in mijn leven van mister muscle tot poeder dat je zelf aan moet lengen. Bij Zo schoonmaakspray ben ik erg tevreden over het streeploos schoonmaken van de kookplaat en het aanrecht. Het doet wat het moet doen, ik heb niet het idee dat het minder werkt dan een reiniger uit de supermarkt. Als dat is wat je een “normale” reiniger noemt. Je hoeft niet meer te boenen, het bijgeleverde doekje gebruik ik voor echt vieze klusjes meestal gebruik een gewoon katoenen dweiltje. Ik probeer altijd aan het eind van de dag de keuken schoon achter te laten voor de volgende dag. Mijn aanrecht is dan echt wel vies. Soms spray ik het in en laat ik het even inwerken voor ik het allemaal wegveeg.
     Als je iets wil schoonmaken wat echt goor is, zoals een oven die jaren geen sop gezien heeft moet je daar een agresief product op loslaten. Deze spray volstaat niet. Dan kom je echt terrecht bij deze blogpost https://lauriekoek.nl/hoe-krijg-je-je-geemailleerde-gietijzeren-pan-het-beste-schoon/

LEAVE A COMMENT