Method Schoonmaakmiddel

Method Schoonmaakmiddel @ Lauriekoek.nl
Deze vrolijk gekleurde flessen spotte ik een tijdje geleden in het schap van de supermarkt. Ze zijn van Method, een merk dat ik ken uit Engeland. Ik had het nog nooit gebruikt en ik was benieuwd wat ik er van zou vinden dus probeerde ik twee producten van ze uit.

Method is proefdiervrij en heeft daarom het leaping bunny keurmerk. De producten zijn geschikt voor veganisten want ze bevatten geen dierlijke ingrediënten. Ook hebben veel producten het cradle to cradle keurmerk in goud of zilver, wat wil zeggen dat de verpakking zo herbruikbaar mogelijk is volgens een onafhankelijk instituut. Chique hoor. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: maakt het goed schoon?
Method Schoonmaakmiddel @ Lauriekoek.nl

Method Handzeep

Allereerst de handzeep. Deze ruikt sterk naar grapefruit, misschien wel iets te sterk naar mijn smaak. Ik vind het prettig als de geur van handzeep niet al te lang blijft hangen. Vooral als ik voedsel ga bereiden, want ik ben bang dat de geur anders in het eten terecht komt en dat lijkt me niet bepaald smakelijk. Ook is de zeep behoorlijk ontvettend, mijn handen worden er erg droog en zelfs schilferig van. Geen blijvertje dus.

Method Allesreiniger

Over de allesreiniger ben ik daarentegen wel heel tevreden. Hij ruikt niet zo naar lavendel als de verpakking en de kleur lila misschien doet vermoeden. Het is eerder een algemene bloemengeur dan een lavendelgeur. De geur ruik je wel, maar is niet te sterk en vervliegt ook snel genoeg weer. De spray ontvet goed, je hebt er maar een beetje van nodig voor een goed resultaat en of het nou hout, glas, laminaat of tegels is hij doet het overal prima op.

In de toekomst laat ik de handzeep dus links liggen, maar de allesreiniger zou ik weer kopen. Ook ben ik benieuwd geworden naar het afwasmiddel, als dat net zo goed ontvet als de allesreiniger lijkt me dat ook een prima product. De verpakkingen van Method zien er erg mooi uit, dat is mooi meegenomen zeker als iets vaak op bijvoorbeeld het aanrecht staat. De allesreiniger kost € 3,90 (828 ml) de handzeep € 3,- (354 ml) bij o.a. Albert Heijn en webshops die eco cosmetica verkopen, zoals Big Green Smile.

Posted by on 27 maart, 2015

4 Comments

 • Christine

  31 augustus, 2015

  Hoi Laurie, De handzeep is ook verkrijgbaar in een geur die “water” heet. Dit is een hele milde geur en blijft niet lang hangen. Ik vind hem heel erg fijn. Heb hem in de keuken staan. En in de badkamer en de wc dan wel weer de roze.

  • Laurie

   31 augustus, 2015

   De geur water vind ik ook niet lekker, hij ruikt niet bepaald naar water. Ik vind de handzeep veel te ontvettend, zoals ik in deze review al schrijf. Ik ga dus geen nieuwe handzeep van Method kopen. Ik gebruik momenteel de handzeep van Alverde. https://lauriekoek.nl/alverde/

  • Christine

   31 augustus, 2015

   O sorry “sweet water” bedoel ik.

   • Laurie

    1 september, 2015

    Verontschuldig je niet. Zou ik zeggen. Het is maar handzeep. Iedereen doet wel eens een miskoop en ik ook.

LEAVE A COMMENT