Lilly’s Eco Clean

Lilly's Eco CleanSchoonmaken: toegegeven het is niet mijn hobby, maar als ik dan toch moet schoonmaken kan het maar beter zo leuk mogelijk zijn. Mijn humeur klaarde dan ook een klein beetje op toen ik de vrolijke verpakkingen van Lilly’s Eco Clean zag. Lilly’s is een nieuw merk schoonmaakmiddel in Nederland en ik mocht een aantal producten uitproberen.

Het bedrijf kwam voort uit de behoefte van ene Lilly uit Ierland. Zij had ooit een succesvol schoonmaakbedrijf. Helaas bezorgden conventionele schoonmaakmiddelen haar allergieën en andere gezondheidsklachten. Daarom bedacht ze zelf betere producten op basis van natuurlijke ingrediënten. De producten sloegen aan, Lilly zelf verkocht haar bedrijf en werd psycholoog. Het bedrijf bestaat nog steeds en hanteert sindsdien dezelfde standaarden.

De producten zijn geschikt voor vegetariërs, hebben zelfs het vegetarian society keurmerk en zijn overigens ook geschikt voor veganisten. De producten zijn veilig in gebruik rond eten, kinderen en ook in de buurt van dieren te gebruiken, zonder dat dit schadelijk is voor de dieren in kwestie.Lilly's Eco Clean
Het eerste wat me opvalt, nog voor ik de producten heb gebruikt, is de geur. Deze is heel natuurlijk bij alle producten. Het wasmiddel ruikt naar echte sinaasappel, het afwasmiddel naar een pas doorgesneden citroen en de allesreiniger echt naar eucalyptus. Niet overheersend en chemisch zoals veel schoonmaakproducten.

Het afwasmiddel ontvet goed en de vaat ruikt daarna ook fris. Sommige natuurlijkere afwasmiddelen laten een muffe geur achter, maar deze niet. Ook is de doseerdop erg handig. Je maakt hem niet snel stuk en je kunt er precies een druppel afwasmiddel mee doseren.

De allesreiniger heeft een spuitmond, die handig is om oppervlaktes mee schoon te maken. Als je echter iets schoon wil maken, met een emmer sop dan zul je deze er af moeten schroeven om een scheutje in een emmer te kunnen doen. Dat is een tikkeltje onhandig. Verder werkt het goed, het ontvet en de geur is erg lekker fris, in de verte een beetje tandpasta-achtig.

Het wasmiddel heeft een heel lekkere sinaasappelgeur en is volgens de fles goed voor 28 wasbeurten. Nu ben ik sinds het ontvangen van de fles nog geen 28 wasbeurten verder, dus hier kun je wel even mee doen.  De hoeveelheid wasmiddel die je moet gebruiken hangt ook af van de waterhardheid in jouw gebied. Hoe harder het water hoe meer wasmiddel. Dat kan de hoeveelheid wasbeurten dus beïnvloeden. Ik vind de geur zo lekker ik hoop dat ik lang met deze fles kan doen. Het wasmiddel kost 12 euro per fles en de allesreiniger en het afwasmiddel beide 3 euro per fles.

Lilly's Eco Clean
Voor meer informatie over Lilly’s Eco Clean ga je naar de website van Lilly’s. Daar vind je ook (web)winkels die het verkopen en kun je het bestellen.

Posted by on 15 november, 2013

2 Comments

 • Jessica Boekhorst

  17 oktober, 2016

  Goed spul bij ervaring. Even een vraagje. Wat doe jij met alle lege plastiek! flessen. Groet

  • Laurie

   17 oktober, 2016

   Waarom stel je die vraag? Ik lever mijn plastic in, mijn gemeente verspreid zakken waarin dat apart word ingezameld. Ik leef niet zero waste en ik doe op mijn blog ook niet alsof ik dit wel doe. Ik verwarm ook mijn oven voor als ik bijvoorbeeld een taart bak (anders mislukt die namelijk), dat schijnt sommige mensen ook tot razernij te drijven. 🙂
   Voor meer informatie over het zelf maken van wasmiddel verwijs ik je door naar dit boek en het blog wat erbij hoort https://lauriekoek.nl/leven-zonder-afval/ Ik geloof dat Emily-Jane zelf dan weer zeep verkoopt van de Traay, waarin dan weer palmolie zit en ook dat maakt mensen dan ook weer boos.
   Er is geen perfecte keuze.

LEAVE A COMMENT