Dr. Bronner

IMG_2499[1]

Dr. Bronner is in Amerika een household name, vrij letterlijk zelfs, want het is een zeep die veel in het huishouden wordt gebruikt. Op het etiket staat dat er 18 manieren zijn om Dr. Bronner zeep te gebruiken. Daaronder valt niet alleen het schoonmaken van het huis, maar ook het wassen van je haar en ja zelfs het poetsen van je tanden. Al smaakt dat wel heel erg naar zeep, geven ze zelf toe.

IMG_2500[1]Wat betreft dat laatste houd ik het dus maar bij tandpasta. Toch is het handig spul, een soort allesreiniger maar dan niet van het super agressieve soort. De olie in de zeep wordt fair trade gekocht en de zeep heeft het leaping bunny logo om te bewijzen dat het echt proefdiervrij is. Er zijn verschillende geuren zoals pepermunt, citrus en rozen.

Afhankelijk van waar je de zeep voor wil gebruiken moet je het verdunnen, op internet circuleren verschillende schema’s. Ik vond dit schema van de familie Bronner zelf en volgens mij klopt het wel. De zeep is 95 procent biologisch en bevat het USDA logo om dat te bewijzen.

Dr BronnerDe zeep in het pompje is milder en bevat shikakai, je huid houdt daardoor meer vocht vast en wordt minder agressief ontvet. In India is shikakai iets wat al honderden jaren wordt gebruikt om lichaam en huid mee te verzorgen. Als je de zeep uit de fles te agressief vindt om jezelf mee te wassen, dan past dit waarschijnlijk beter bij je.

Dr. Bronner heeft naast verschillende soorten zeep ook nog andere verzorgingsproducten in het assortiment, zoals body lotion, lichaamsbalsems. De zeep is altijd veganistisch maar de balsems en body lotions kunnen bijenwas bevatten. Even opletten als je dat liever niet hebt dus.

Je kunt deze zeep moeilijk vinden in de winkels maar via het internet is hij wel goed te bestellen. Ik kocht deze bij Amanvida, een webwinkel die ook nog veel andere duurzame producten verkoopt.

Posted by on 14 mei, 2014

1 Comment

  • Petra

    16 mei, 2014

    Ik heb het product nog nooit gebruikt en ken het wel van uit eerdere recensies…het klinkt echt best goed en is zeker een aanrader, zo te lezen…

LEAVE A COMMENT