Het is nog nooit zo zero waste geweest

Afgelopen week bereikten mij twee vrolijkmakende nieuws berichten. De eerste was dat Brussel zogenaamde “single use” artikelen zoals rietjes en wattenstaafjes wil gaan verbieden. De andere is dat Albert Heijn wil stoppen met die gratis dunne plastic tasjes die op de groenten en fruit afdeling liggen. Beiden plannen kunnen mij eigenlijk niet snel genoeg doorgaan. Natuurlijk probeer ik zelf ook zo nu en dan wat nieuws uit in mijn streven om mijn steentje bij te dragen aan een leefbare planeet. Daarom bedacht ik dat ik er wel eens een blogpost aan kon wijden. Aan iedereen die nu denkt dat ik ga aankondigen 100% zero waste te gaan leven: sorry. Maar wat doe ik dan wel?

Too Good to Go

Ik probeerde de app Too Good To Go uit, want dat leek mij een prima aanvulling op de andere groene apps. Ik had ook al juichende reacties gezien uit andere steden. Zo doet Spirit! mee, een van mijn favoriete vegetarische restaurants en Heavenly Cupcakes. De score in Arnhem? Nul! Daar ging mijn idee om aan deze anti foodwaste app een hele blogpost te wijden. In Duitsland doen ze wel mee, dus als je als Arnhemmer de grens over wil fietsen voor wat groene bonuspunten: ga je gang.

Water

Gedurende de warmte heb ik uiteraard een herbruikbare drinkfles met water of ander drinken mee. Toen ik laatst mijn laatste water had opgedronken en weer dorst had, stuitte ik op een watertappunt van Join the pipe en daar was ik maar wat blij mee! Ik denk dat ik zo alleen al afgelopen week makkelijk 12 plastic flesjes heb uitgespaard. Echt heel fijn die tappunten, hopelijk komen er nog veel meer bij.

Herbruikbaar

Qua persoonlijke verzorging doe ik ook mijn best, zo heb ik sinds kort herbruikbare wattenschijfjes. Die zijn veel zachter dan de “gewone” weggooi variant, gemaakt van biokatoen en gaan na gebruik gewoon in de was. Werkt uitstekend! Ik gebruik persoonlijk geen zware make-up, hoe ze daarop reageren weet ik niet, maar ik vind het een aanrader. Ze komen uit de webshop van Bag Again waar ze nog veel meer Zero Waste producten verkopen. Zo’n beetje alles wat je nodig hebt op Zero Waste gebied zou ik zeggen. Ik heb er ook een herbruikbare katoenen broodzak van waar heel groot BROOD op staat. 🙂

Herbruikbare pads - Lauriekoek.nl

Bag Again - Lauriekoek.nl

Zeep

Ik gebruik ook producten van Lush waar geen verpakking omheen zit. Oh en zeep van Werfzeep natuurlijk. Al zijn er nog steeds producten waar ik geen vervanger voor weet. Werfzeep - Lauriekoek.nl

Mijn Soap Lift zorgt dat zeep sneller droogt en langer meegaat. Het zijn de kleine dingen die het hem soms doen. Ik probeer het simpel te houden. Je zult misschien wel opmerken dat er momenteel weinig tot geen cosmetica blogposts verschijnen op Lauriekoek. Dit is een van de redenen, de andere reden is dat veel fabrikanten nog steeds niet goed kunnen aangeven of ze proefdiervrij zijn of niet. Soap Lift - Lauriekoek.nl

En nog meer herbruikbare dingen

Qua rietjes heb ik al sinds jaar en dag herbruikbare rietjes in huis, van glas en rvs en siliconen. Ook gebruik ik nog steeds met veel plezier mijn Bee’s wraps en mijn Stasher. Nu het zomer wordt, zorgt de Vejibag er ook goed voor dat kruiden en groenten en fruit langer fris en fruitig blijven. Echt aanwinsten! Mijn herbruikbare koffiebekers gaan ook vaak mee op pad. Beeswrap - Lauriekoek.nl

Klean Kanteen tumbler - Lauriekoek.nl

Al met al komen er de laatste tijd steeds coolere herbruikbare dingen bij en veel initiatieven om foodwaste tegen te gaan en overal kraanwater te tappen. Het leven is zo slecht nog niet, ik ben benieuwd wat er nog meer bij gaat komen.

Posted by on 15 mei, 2018

LEAVE A COMMENT