Bee’s Wrap

IMG_6334[1]
In mijn zoektocht naar toffe dingen op het gebied van duurzaamheid vind ik altijd weer pareltjes. Een tijdje geleden vond ik de Food Huggers en nu kwam ik op het spoor van de Bee’s Wrap. Een doek van biologisch (GOTS-gecertificeerd) katoen geïmpregneerd met bijenwas, biologische jojoba-olie en boomhars. Daardoor heeft de Bee’s Wrap een aantal bijzondere eigenschappen.

Een duurzame vervanger voor kaaspapier en plasticfolie

Eigenlijk wordt het een vervanging voor plastic folie, kaaspapier en vetvrij papier. Alleen dan zonder plastic of papier. Als je de Bee’s Wrap warm maakt met je handen dan wordt hij vormbaar en kun je er dingen inrollen en mee afdekken. Je kunt er eigenlijk vrijwel alles in bewaren en mee afdekken. Alleen mag je geen vlees of producten met rauwe dierlijke ingrediënten bewaren met behulp van de wrap. Nu ben ik vegetariër, dus voor mij is dat geen enkel probleem. Voor vleeseters en mensen die graag rauwe dierlijke producten willen bewaren is er nu de Stasher.

Levensduur van de Bee’s Wrap

De Bee’s Wrap gaat ongeveer een jaar mee, als je er zuinig op bent nog langer. Het hangt een beetje af van hoe vaak je hem gebruikt. Bij dagelijks gebruik slijt hij sneller dan wanneer je hem wekelijks gebruikt. Je kunt hem schoonmaken met koud water en milde zeep. Niet met warm water, want dan smelt de bijenwas en dat wil je natuurlijk niet. De jojoba en de bijenwas hebben antibacteriële eigenschappen, het zou dus kunnen zijn dat het voedsel wat je in de wrap bewaart langer vers blijft. Magisch!
IMG_6335[1]

Geen bijenwas geur aan je eten

Toen de wrap bij mij aankwam met de post en ik de envelop open deed kwam er een goddelijke bijenwasgeur uit. Ken je de geur van bijenwaskaarsen? Nou precies die geur. Wat dat betreft is het zeker het lekkerst ruikende product wat ik qua voedsel bewaren ooit heb gerecenseerd. Natuurlijk vervliegt die geur en komt er ook zeker geen bijenwasgeur aan je eten.
IMG_6332[1]
Ik vind voedsel verpakt in plastic folie er altijd een beetje treurig uitzien, onaantrekkelijk zelfs. Ik vind de Bee’s Wrap veel vrolijker. Ok, je kunt niet zien van buiten wat er in zit maar dat kan je met zo’n prop gefrommeld folie ook niet. Je kunt natuurlijk altijd een klein washi tapeje op de wrap plakken met wat erin zit en het probleem is opgelost.

Verschillende maten en soorten en kleuren

Je kunt Bee’s Wrap krijgen in verschillende maten. Extra large, large, medium en small. In de large kun je een groot brood verpakken, in de small kun je bijvoorbeeld een boterham bewaren. De prijzen variëren naar gelang de grootte. Er is ook een speciale sandwich wrap met een knoop die speciaal voor de lunch bedoeld is.

Duurzaamheid van begin tot eind

Natuurlijk is niet alleen het katoen biologisch en de jojoba olie. Het hele bedrijf werkt zo duurzaam mogelijk. De bijenwas is op een duurzame manier gewonnen. De wraps komen verpakt in karton niet in plastic. Als je de wraps niet meer nodig hebt kunnen ze op de composthoop, ze zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar.

De Bee’s Wraps zijn een blijvertje in huize Lauriekoek. Zeker nu ik erachter ben dat naast de naturel gekleurde wraps er binnenkort ook paarse wraps verkrijgbaar zijn. Dat is namelijk mijn lievelingskleur. Bedrukt met klaver, want klaver is heel belangrijk voor bijen.
paarsebeeswrap
Je vindt Bee’s Wraps vaak bij winkels die duurzame producten verkopen. Voor een lijst van verkoopadressen kunt je terecht op de website van Bee’s Wraps.

Posted by on 3 oktober, 2015

LEAVE A COMMENT