Je zeep drooghouden met Soap Lift

Soap Lift - Lauriekoek.nl Vroeger wilde ik nooit een solide blok zeep. Zeep veranderde namelijk altijd binnen no time in een zacht en zielig papje. Het maakt niet uit hoe artistiek de zeep doos of het zeepbakje is, echt goed water afvoeren doen ze nooit echt. Enter Soap Lift van Eco Warehouse. Dit gekke dingetje wat nog het meest lijkt op een spons van hard plastic claimt te voorkomen dat zeep een papje wordt.

Hoe werkt het?

Het idee is dat de zeep hoog en droogt ligt. Door de gaatjes van de soap lift kan het water weglopen en kan de lucht er beter langs waardoor de zeep beter opdroogt na gebruik. Het idee is ook dat je zeep zo langer mee gaat. De Soap Lift an sich is geen zeepbakje. Je kan er het beste nog wel een schoteltje op zeep bakje onder leggen.

De Soap Lift is gemaakt van bio plastic en is dus bpa vrij. Hij is er in verschillende kleuren. Elke Soap Lift is 11 bij 7,5 cm groot. Ik probeerde de doorzichtige variant uit. Onder de aleppo zeep die bij mij in de keuken ligt. Die wordt het meest gebruikt en heeft dus het meeste kans om in een papje te veranderen.Soap Lift - Lauriekoek.nl

Het werkt!

Mijn conclusie was op dag een eigenlijk al: het werkt! De zeep is altijd droog als ik hem oppak. De belofte klopt dus, dat kon ik vrij snel concluderen. Soms wordt de soap lift zelf wel een beetje zepig van het water wat er langsloopt als ie opdroogt ,maar dat is eenvoudig te verhelpen door de soaplift even onder de kraan te houden. De zeep lost dan op en dan is ie weer schoon.

Soap Lift - Lauriekoek.nl
Situatie vóór Soap LiftSoap Lift - Lauriekoek.nl
Mét Soap Lift

Zelf heb ik tegenwoordig altijd wel ergens een blok zeep in huis. Bijvoorbeeld in de vorm van een shampoo bar van de Lush, of een stuk prettig ruikende zeep voor onder de douche. Als je daar flink wat geld voor hebt betaald, wil je ook dan het zo lang mogelijk mee gaat zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten. Een soap lift kan dan zeker helpen, daar ben ik van overtuigd.

Het enige scenario waarvan ik mij kan voorstellen dat het niet werkt is als je zeep in een heel vochtige ruimte ligt, zoals een badkamer die heel lang nat blijft omdat die niet geventileerd wordt. Dan blijft de zeep nat omdat de de ruimte nat is, ongeacht hoe goed de Soap Lift zijn best doet.

Je vindt de Soap Lift bij groene winkels zoals Babongo.

Posted by on 29 januari, 2018

LEAVE A COMMENT