Keep Cup Longplay beker

keepcup02
Lang geleden heb ik al eens over Keep Cup geblogd. De Keep Cup is zoals de naam al doet vermoeden een koffiebeker om te houden. Je kunt hem namelijk hergebruiken, dat klopt want ik heb de mijne alweer een tijdje. Nu is er iets nieuws van Keep Cup namelijk de Keep Cup longplay, waarmee je je drankje extra lang warm of koud kunt houden. 

Longplay houd de warmte extra goed vast

Nu is koud misschien iets minder aan de orde met de komende winter in mijn gedachten, maar een drankje extra lang warm kunnen houden is des te meer welkom. Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je creëert een dubbelwandige Keep Cup door een extra laag tritian aan de buitenkant over de glazen Keep Cup heen te schuiven. Die laag blijft zitten doordat de siliconen ring aan de buitenkant om de Keep Cup heen klemt.keepcup04keepcup01

Makkelijk schoon te maken

Tritian is weliswaar een omstreden plastic, maar het komt op geen enkele manier in aanraking met je drankje. Het dient puur om die dubbele laag te maken aan de buitenkant. Daar maak ik mij dus geen zorgen over. Als je al een glazen 12 (medium) of 16 (large) fluid oz beker hebt kun je de longplay er trouwens los bij kopen. Je hoeft dan geen nieuwe Keep Cup aan te schaffen. Schoonmaken is vrij eenvoudig, je duwt de band naar beneden en alles komt los. Ik weet niet of de longplay in de vaatwasser kan, maar ik denk niet dat ik het ga doen. Gevoelsmatig vind ik het prettiger om het met de hand af te wassen. Als ik onderweg ben en ik ben ergens aangekomen waar ik mijn beker om kan spoelen doe ik dat altijd meteen, zo kan ik hem of weer gebruiken, of is hij meteen weer schoon en kan ie niet gaan stinken.keepcup03keepcup05

Een Keep Cup beker is geen themoskan

De Keep Cup is geen thermoskan. Je kunt ook deze Keep Cup dus niet op zijn kop houden of in je tas bewaren zonder lekken. Het is echt wat het is, een herbruikbare koffiebeker. Die in dit geval dus beter de warmte of de kou binnenhoudt, geen condens vormt en je handen beschermt tegen de ergste warmte(of kou) van je drankje. Allemaal handige dingen, als je vaak een herbruikbare koffiebeker gebruikt. Hij schijnt trouwens ook te beschermen tegen stoten en vallen maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Hoera voor hergebruik

De Keep Cup blijft een van mijn favoriete herbruikbare koffiebekers. Ik krijg trouwens nooit rare reacties als ik aangeef mijn koffie in een herbruikbare beker te willen. Waarschijnlijk zijn barista’s er al helemaal aan gewend dat men een herbruikbare beker gebruikt. Of ze laten niet merken dat ze verbaasd zijn, dat kan natuurlijk ook. Krijg jij wel eens reacties? Laat het mij dan weten, vind ik leuk.

Je kunt de Keep Cup en de Keep Cup longplay kopen bij Waterflessenwinkel.nl waar je dus naast waterflessen ook terecht kunt voor herbruikbare koffiebekers.

Posted by on 13 november, 2017

LEAVE A COMMENT