Het is herfst. Tijd voor soep!

Linzensoep@ Lauriekoek.nlHet is herfst geworden. Ineens heb ik heel veel zin in soep. Het is meestal makkelijk te maken en ook een ideale thuiswerk lunch. Tijd voor een blogpost waarin ik mijn favoriete Lauriekoek recepten op een rij zet. Mocht je nou op zoek zijn naar nog meer soep inspiratie: aan het eind heb ik nog een kleine bonus met wat soep recepten van anderen. 

Bloemkoolchowder

Laat ik beginnen met een recent recept. Deze chowder met bloemkool uit het nieuwste boek van Anna Jones EEN pan,plaat,planeet. Het lijkt misschien extra werk om te topping te maken maar sla het niet over, want de topping maakt de soep helemaal af.Recept: Vegetarische Maischowder @ Lauriekoek.nl

Harira

Als je op zoek bent naar het prototype maaltijdsoep kan ik je harira van harte aanbevelen. Ik heb zelf allerlei recepten voor harira die ik allemaal graag maak. Ze vallen onder dezelfde naam maar lopen behoorlijk uit een, ik heb nog nooit een harira ontmoet die ik niet lekker vond.Recept: Harira @ Lauriekoek.nl

Tomaten-paprikasoep

Soms wil je gewoon iets eenvoudigs, in dat geval kan ik je de tomaten-paprikasoep aanbevelen. Alles komt uit pot en blik, daarom hoef je er vaak niet eens speciaal voor naar de winkel.

Borsjtsj

Soep met biet doet het ook heel goed. Ik kan je de borsjtsj dan ook van harte aanbevelen.

Rodebieten-pindasoep

Nog meer soep met biet? Deze rodebieten-pindasoep naar het recept van Leentje Speybroeck doet het hier thuis ook heel goed. Snel klaar en lekker romig door de pindakaas.Recept: Bieten-pindasoep @ Lauriekoek.nl

Bouillon

Bouillon @ Lauriekoek.nlAls je ooit in een weekend tijd over hebt, overweeg dan ook je eigen bouillon te trekken. Ik doe het regelmatig en in heel veel gerechten maakt het echt een verschil. Heb je geen tijd of geen puf? Gebruik dan gewoon een blokje, no judgement here. Ik gebruik zelf graag de porcini variant van het merk Star.

Nog niet genoeg soep recepten gehad? Wees gerust, ik ook niet. Ik weet niet of ik het onder soep mag scharen maar ik ben en blijf fan van deze ramen van Meera Sodha. Deze ribolita van Ottolenghi maak ik ook graag, hij komt uit het eerste boek van Ottolenghi, Plenty. Ook zwarte bonensoep vind ik een aanrader het recept uit Eat vegan dat ik graag maak is hier te vinden. Of maak posole, hominy koop je (ook online) bij Tjin’s Toko. Ook deze soep met prei, zoete aardappelen en cashewnoten  van Yvette van Boven vind ik erg lekker.

Posted by on 5 oktober, 2021

LEAVE A COMMENT