Recept: tomaten-paprikasoep

Recept: Tomaten-paprikasoep @ Lauriekoek.nlDaar ben ik weer met dit keer een recept voor alle tomaten in blik die je in huis hebt namelijk tomaten-paprikasoep. Nu de ergste hamsterwoede een beetje lijkt weg te zakken hoop ik dat de mensen die met bergen bruine bonen en pasta zitten zich een beetje lullig beginnen te voelen. Ik heb begrepen dat mensen meer thuis koken dan ooit en ik draag natuurlijk graag aan bij met deze klassieke soep. Ideaal voor als je aan het eind van de dag weinig meer energie hebt om te koken.

De basis voor deze soep is een zijn tomaten en paprika uit pot en blik. Zoals ik al eerder schreef heeft blik ten onrechte een slecht imago. Tomaten worden ingeblikt als ze rijp zijn, paprika’s uit pot zijn al voor je ontvelt en gegrild. Er zitten geen gekke ingredienten bij en alle voedingstoffen zitten er nog in. Ik vind het altijd fijn om wat in huis te hebben waar ik binnen no time een soep mee kan maken. Blik en pot is dan fijn om in de voorraadkast te hebben.

Dit is oorspronkelijk een soep van Jamie Oliver, maar ik heb het recept inmiddels zo vaak aangepast dat het mijn soep is geworden. Sterker nog toen ik het oorspronkelijke recept zocht om naar te linken kon ik dat niet eens vinden. Wel tientallen andere soep recepten maar niet deze. De Jamie trein rijdt gewoon verder en kijkt niet te ver achterom.

Wat heb je nodig voor een grote pan soep
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepel rode wijnazijn
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1 pot geroosterde paprika in stukjes gesneden en uitlekt in een zeef (ik gebruik de grote 400 gram pot van de Lidl)
  • 4 blikken hele tomaten
  • 1 liter groente bouillon (zelfgemaakt of aangemaakt uit poeder)
  • olijfolie om in te bakken en extra vierge
Werkwijze

Snipper de ui. Zet een grote pan op middelhoog vuur. Doe er een scheutje olijfolie in en bak de ui in ongeveer 5 minuten glazig en zacht. Je kunt de steeltjes van de basilicum ook meebakken met de ui zodat er niets verloren gaat.  Rasp de knoflook er boven en laat die 1 minuut mee bakken.

Voeg de paprika toe en bak die 5 minuten mee tot hij begint te karameliseren, voeg dan de azijn toe. Wacht tot deze is verdampt en giet dan de blikken tomaat en bouillon in de pan. Laat 45 minuten koken tot de soep iets is ingedikt.Recept: Tomaten-paprikasoep @ Lauriekoek.nl

Pureer met de blender of staafmixer tot een lekker gladde soep. Schep de soep in kommen en giet er een beetje extra vierge olijfolie over en wat is stukjes gescheurde basilicum. Croutons zijn ook lekker in deze soep, of een paar druppeltjes lekkere balsamico.Recept: Tomaten-paprikasoep @ Lauriekoek.nl

Posted by on 3 april, 2020

LEAVE A COMMENT