Betjeman & Barton Thee

Betjeman & Barton thee @ Lauriekoek.nlVoor mijn blog review ik regelmatig thee, Betjeman & Barton stond al lang op mijn lijstje om uit te proberen. Mijn vreugde was dan ook groot doen ik twee zakjes zomerse thee in de brievenbus kreeg om uit te proberen. Het is warm bij mij thuis, de koelkast maakt al dagen zoveel geluid dat het lijkt alsof hij op gaat stijgen en de oven zet ik liever ook niet meer aan zo warm. Tijd voor ijsthee!

Een heel makkelijk recept voor ijsthee

IJsthee maken is heel makkelijk, nog makkelijker dan mijn eigen recept. Je doet 25 gram thee in een kan, schenkt er twee liter water bij en zet de kan in de koelkast. Zo trekt de thee ook, maar dan koud. Je hoeft dus niet eens water te koken. Supersimpel en precies wat je wil bij warm weer als je je water met fruit en kruiden zat begint te worden. Het advies is dat het na 4 trekken uur goed is, maar ik heb na 2 uur een glas ingeschonken en ik vond het toen ook al lekker smaken.

The Vert Du Jardin en Caviar de Yuzu

Ik had twee smaken om uit te proberen. Een daarvan is The Vert Du Jardin. Dit is groene thee uit China met citroenverbena uit Saint-Paul-de-Vence met aroma van meloen en rabarber en stukjes papaya, meloen en zonnebloem. Daarnaast kreeg ik ook Caviar de Yuzu om uit te proberen en dat is een zwarte thee uit Ceylon en China met citroen en yuzu en met aroma van citroenkaviaar en yuzu. Beiden soorten thee hebben een zomers karakter, de yuzu is lekker fris met de donkere thee voor een echte ijstheesmaak, terwijl The Vert du Jardin juist wat lekker zoetig is van zichzelf door de smaak van rood fruit. Dit is denk ik mijn favoriet van de twee. Betjeman & Barton thee @ Lauriekoek.nl

Bij lekkere thee kun je het simpel houden

Volgens Betjeman & Barton kun je er altijd zelf nog munt, sinaasappel of citroen bij doen. Wat best een goed idee is, als je het in huis hebt. Zelf had ik het te warm om iets met garnering te doen, maar gelukkig smaakte het echt prima zo. Extra suiker is wat mij betreft niet nodig, ik drink mijn thee zelden met suiker, alleen als ik me echt heel flauw voel en ik denk suiker nodig te hebben. Of als de thee niet lekker is en deze thee is wel lekker. Je ziet duidelijk de blaadjes en de kruiden, een teken van kwaliteit.Betjeman & Barton thee @ Lauriekoek.nl

Betjaman & Barton

In 1919 opent Engelsman Arthur Betjeman, na een theestudie, een theewinkel in Parijs. Hij ontmoet Percy Barton waarmee hij samen het Engelse theedrinken in Frankrijk introduceert. Zo ontstaat een bijzondere mix van Engelse thee die rekening houdt met de Franse smaak. Dat alles is dus ook in Nederland te krijgen. Ik heb kleine zakjes geprobeerd, maar er zijn ook speciale blikken te krijgen met daarop een zwierig poppetje.

Betjeman & Barton koop je bij Betjeman & Barton

Al sinds ik de Jardin Rouge thee proefde tijdens de High Tea bij het Vlaamsch Broodhuys in Nijmegen, nam ik mij voor langs te gaan in Den Haag. Daar heeft Betjeman & Barton namelijk twee winkels waarvan een aan de Denneweg. Op een of andere manier kwam het er maar niet van. Toch hoef je er fysiek niet langs te gaan, je kunt ook gewoon online bij ze bestellen. Ze worden ook verkocht via andere theewinkel en de thee wordt geschonken in verschillende horecagelegenheden.

Posted by on 5 juni, 2018

LEAVE A COMMENT