Tumeric tea van Numi

Numi Tumeric tea @ Lauriekoek.nl
Geelwortel is je van het, vooral in thee. Ik heb al een aantal medebloggers gelezen die verklaren elke dag hun dag te beginnen met een groot glas geelwortelbrouwsel. Fascinerend vond ik het. Geelwortel associeerde ik met zelfgemaakte currypasta, kerriepoeder en nare vlekken in kleding die er nooit meer uit gaan. Tijd dus om de thee eens te proberen en te kijken wat voor associatie ik daarbij zou krijgen.

Laten we trouwens ook niet vergeten dat geelwortel ook veel gedronken wordt, omdat het onvoorstelbaar gezond zou zijn. Zo zou je je tanden er mee moeten poetsen, je zou er supplementen van moeten slikken, je zou het in je haar moeten smeren. De gekste dingen kwamen voorbij. Bij mij gaan de alarmbellen dan al rinkelen. Niet lang daarna las ik de NRC fact checker en die checkte dat de gezondheidsclaims best al dan niet ten dele waar zouden kunnen zijn, maar dat het onderzoek dat tot nu doe gedaan is, is gedaan door onbetrouwbare Universiteiten. We kunnen dus niet blind op de conclusies daarvan vertrouwen. Zelf staat eten puur en alleen om gezondheidsvoordelen binnen te hengelen mij tegen. Het mag ook nog lekker zijn van mij. En curry en kerrie zijn ook lekker, dus de thee leek mij ook niet bepaald vies. Ik probeerde de drie soorten van een van mijn favoriete theemerken. Numi. Numi is fairtrade en biologisch. Dat zit dus wel snor.

3 soorten tumeric tea

De soorten tumeric tea die er zijn van Numi zijn: Golden Tonic met citroen verbena en limoenschil, Three Roots met gember, zoethout en roos en Amber Sun met rooibos, kaneel en vanille. In alle thee zit voor 60% geelwortel en de thee wordt in alle gevallen dus diepgeel van kleur.
Numi Tumeric tea @ Lauriekoek.nl

Amber sun met rooibos en kaneel en vanille heeft daardoor echt iets zoetigs. Golden tonic is juist weer wat frisser van smaak en three roots is de meest heftige van het stel, door de gember die er in zit. Ik kan niet echt een favoriet aanwijzen, maar ik vind de amber sun en golden tonic allebei erg lekker. Ik volg trouwens de instructies op het zakje op en laat de thee wel 10 minuten trekken, zodat alle smaak er optimaal uitkomt. Een tip voor alle ongeduldige mensen, het komt de smaak echt wel ten goede.

Het grappig is dat je ook alle ingrediënten duidelijk in het theezakje ziet zitten. Over het algemeen geldt: hoe goedkoper de thee, hoe minder herkenbaar de ingrediënten. Scheur het theezakje van je favoriete merk maar eens open, is het gruis? Dan is het waarschijnlijk goedkoop. Numi verkoopt overduidelijk geen gruis, maar thee van herkenbare ingrediënten.
Numi Tumeric tea @ Lauriekoek.nl

Je vindt Numi thee bin de natuurwinkel, reformwinkel en bij sommige thee- en koffiewinkels. Een doosje kost ongeveer 4 Euro voor 12 (biologisch afbreekbare) zakjes. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Numi Tea.

Posted by on 1 juni, 2016

LEAVE A COMMENT