Yogi tea ice tea

Yogi Tea Ice Tea @ Lauriekoek.nlYogi tea heeft nu ook ijsthee. Koude thee in een flesje in de smaken mate lemon, spearmint lemon, orange basil en hibiscus mint. De thee is biologisch, gezoet met een beetje agavesiroop en zonder prik. Ik kocht vier flesjes en probeerde ze uit.

Het fijne van deze ijsthee is dat hij heel erg lijkt op hoe ik graag ijsthee maak. 25 gram thee in twee liter water 4 uur lang in de koelkast laten staan. Vervolgens heb je ijsthee, een kind kan de was doen. Dat is ook meteen het nadeel. Het is eigenlijk gewoon koude Yogi tea in een glazen flesje. Als ik onderweg ben of op een terras zit zit zou ik dit graag bestellen maar als ik thuis ben kan ik dat ook zelf maken met een paar zakjes Yogi tea. Waarschijnlijk is dat ook goedkoper want een flesje van 330ml kost zo’n 2 Euro.Yogi Ice Tea @ Lauriekoek.nl

Zomerse smaak

Mijn favoriete variant is de mate lemon, dat leent zich echt voor de zomer, met de frisse smaak van groene thee en de smaak van citroen, munt en dragon. Er zouden echt meer limonades met dragon moeten bestaan vind ik, dragon is geweldig Wostok begreep dat al. Er zit 3 gram suiker (de suikers van de agavesiroop) per 100 ml in. Wat vergeleken met heel wat zomerse limonades weinig suiker is. Al is het nog altijd wel ongeveer 10 gram per flesje. De smaken zijn echt typisch Yogi tea. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde ayurvedische formules. Al staat er niet op voor welke dosha het geschikt is. Als je niet van Yogi tea houdt, houd je ook niet van de ijsthee.

Al is er in dat laatste geval nog genoeg uit te proberen, zoals Lucombe of Bionade. Zoals ik al schreef in mijn review van het Limonade boek, er komen steeds meer opties bij zonder alcohol die geen Coca Cola zijn. En dat is een goede ontwikkeling.

Je vindt Yogi tea bij de biologische speciaalzaak en reformhuizen.

Posted by on 12 juni, 2018

LEAVE A COMMENT