High Tea bij Vlaamsch Broodhuys

High Tea - Vlaamsch BroodhuysHoewel ik zelf al regelmatig een high tea heb georganiseerd had ik er eigenlijk nog nooit een meegemaakt. Best gek eigenlijk hè? Dus ging ik langs bij het adres waar ik heel graag brood koop om aldaar eens de high tea uit te proberen: namelijk bij het Vlaamsch Broodhuys.

Vlaamsch Brooduys in Nijmegen

Sinds niet al te lange tijd zit er een vestiging in Nijmegen. Ik hoopte stiekem al toen ik naar Gelderland verhuisde dat er een vestiging zou komen in Nijmegen of  Arnhem, vooral Arnhem had mijn voorkeur omdat de kans dan groter zou zijn dat ie bij mij om de hoek zou komen, maar het werd Nijmegen en dat vind ik prima, ik voel die rivaliteit die tussen Arnhem en Nijmegen zou bestaan niet zo. Ik vind beide steden leuk.

High Tea - Vlaamsch Broodhuys

High Tea - Vlaamsch Broodhuys

Begin je high tea met een soepje

Op een regenachtige dag melde ik mij dus bij sfeervol ingerichte winkel. Die zelfs voor een donkere dag nog lekker licht was. Ik had mijn significant other meegenomen, omdat een high tea in je eentje ook maar zo-zo is. Deze high tea bestaat uit drie ronden. We begonnen met een stevig adukibonensoepje met een plak volkoren brood pain grand-mere. Dit is een van de eerste broden dat het levenslicht zag in de 20 jaar dat het Vlaamsch Broodhuys nu bestaat en het is nog steeds populair. High Tea - Vlaamsch Broodhuys

Soep en brood is een ideale combinatie

Ik denk dat ik persoonlijk al dik tevreden was geweest met nog meer soep en nog meer brood. Vooral als het goed brood is ben ik heel snel tevreden. Ik ben het ook helemaal eens met Michael Pollan die stelt dat goed brood een maaltijd op zichzelf is en dat niets brood hierin kan evenaren. En ik ben bijzonder kritisch op brood, ik noem brood niet zomaar goed, er zijn maar een paar adresjes in Nederland echt goed in mijn ogen. Yep ik ben een snob.

Ronde 2: brood en hartige smeersels

Natuurlijk kreeg ik niet alleen soep en brood hierna kwam de tweede ronde, een nog veel uitgebreidere gang van allerlei dips en smeersels. Ik had van te voren aangegeven dat ik vegetarisch wilde eten en daar was rekening mee gehouden. Er was een salade met hele lekkere gekarameliseerde nootjes en artishockkenhartjes, groene hummus, veel avocado (in een salade met kaas en als guacamole), kaas en wat al niet meer en er was ook vooral ruim voldoende van alles. Als je een high tea neemt, zorg dan vooral dat je honger hebt. Ik had gelukkig honger en ik heb erg genoten van alle soorten brood en dips. Het servies vond ik ook erg mooi, ik heb even voor jullie gespiekt en merk is Serax

High Tea - Vlaamsch Broodhuys

High Tea - Vlaamsch Broodhuys

High Tea - Vlaamsch Broodhuys

De thee bij de high tea

Natuurlijk kan een high tea niet zonder thee, er waren drie soorten thee om uit te kiezen. Losse thee in busjes van Betjeman en Barton. Volgens mij heb ik al eerder gezegd in een restaurantrecensie dat ik echt een keer langs moet daar. Dat gevoel werd nogmaals bevestigd door de lekker zoetige rooiboos thee jardin rouge. Maar. groene thee met citrus en hun zwarte earl grey-achtige thee natuurlijk ook, maar die rooibos, die is echt mijn favoriet.
High Tea - Vlaamsch Broodhuys

High Tea - Vlaamsch Broodhuys

Tot slot: de zoetigheden

Tot slot konden de taartjes natuurlijk ook niet uitblijven. De high tea werd afgesloten met een uitgebreide selectie aan zoetigheden, zoals een supersmeuïge brownie, taartjes gevuld met room en frambozen en een zacht cakeje met appel en kaneel, whaa! Meestal kom ik bij het Broodhuys voor het brood maar ook voor de taart kun je er met een gerust hart langs gaan. Alles was verrukkelijk.High Tea - Vlaamsch Broodhuys

Natuurlijk neem ik nog een brood mee naar huis

Na nog een brood te hebben afgerekend voor thuis ben ik zeer tevreden Nijmegen ingerold. Ik kom zeker terug, al is het alleen maar voor het brood. Ik wens Vlaamsch Broodhuys een prettige verjaardag en hoop dat zij en hun brood nog lang mogen bestaan.

Je kunt een high tea bij het Vlaamsch Broodhuys bij de vestiging van je keuze bestellen. Het kan handig zijn om van te voren te reserveren want het is vaak druk. Geef als je een vegetarisch high tea wil, dit duidelijk door, want hij is niet standaard zonder vlees of vis. Kijk voor meer informatie op de website van het Vlaamsch Broodhuys.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 27 februari, 2017

LEAVE A COMMENT