Viva las Vega’s Festival 2013

Gisteren was er weer een editie van het viva las vega’s festival, de afsluiter van de veggie challenge. Ik deed niet mee met de veggie challenge maar het festival bezoek ik graag. Het vond plaats in en rond Studio K in Amsterdam. Er waren allerlei dingen te doen: je kon films en debatten bijwonen en er waren verschillende cursussen zoals een workshop raw chocolate en een cursus veganistisch eten voor beginners. Ook was er een vega markt op het plein om Studio K heen. Moeilijk kiezen dus!

Ik begon mijn rondje op het terrein met een ballon in de vorm van een wortel van de aanwezige ballonnenclown. Wortels zijn leuk! Niet toevallig is mijn twitterfoto een plaatje van een wortel, met een bril. Ondanks dat ik geen kind meer ben was ik dus blij met mijn ballon.

Het viel me op dat er dit jaar veel rawfood kramen waren, waaronder een die de speciale yoghurt op basis van kokos verkocht die ik onlangs besprak. Leuk! Het liep tegen lunchtijd en het is zo lastig beslissen wat je zal nemen met zoveel keus. Er waren taart, bonbons, sapjes, tarwegras, wraps, broodjes en ook nog plantaardig ijs. Alles geschikt voor vegetariërs en mensen die plantaardig eten, vaak ook nog biologisch en fairtrade. Een ongekende luxe!

Uiteindelijk ging ik voor de wrap met hummus en falafel, de hummus kwam helaas uit een bakje wat je ook bij de meeste supermarkten kan kopen, maar de falafel was zelf gemaakt en heerlijk. Mijn broer ging voor de chorizo gemaakt van tarwegluten van dophert. Zie het er niet heerlijk uit? Over dophert gesproken, de meiden willen graag een vegan winkel/traiteur openen in Amsterdam, je kan ze daarbij helpen door ze te crowdfunden. Lijkt me fantastisch een plek met lekker eten en proefdiervrije make-up. A one stop vegan shop. Woot.

Na mijn wrap vond ik dat er nog wel een chocolaatje bij paste, dat kocht ik bij happy herbi. Ook spotte ik een kraam met alleen maar veganistisch snoep waar heel duidelijk was aangegeven welk snoep geschikt was voor welke allergie. Daar kocht ik ook iets, daarover lees je binnenkort meer.

Het is heel leuk om over de markt bij viva las vega’s te lopen omdat achter de kramen vaak mensen staan die echt gepassioneerd zijn over hun product. Ze kunnen je er alles over vertellen en weten precies wat er wel en niet in gaat. Heb leuke gesprekken gehad.

Bij de kraam van viva las vega’s kon je nog een enquete invullen over wat je van het festival vond en in ruil daarvoor kreeg je een enorm genereus gevulde goodiebag met een hele hoop flyers en een hoop lekkere producten. Hierna was het voor mij tijd om naar huis te gaan maar er was ook in de avond nog genoeg te beleven: een barbecue en een afsluitend feest van chocolate club inclusief kokossapjes en chocoladesmoothies.

Het was een prachtige dag: ik heb een leuke goodiebag gescoord, leuke dingen gekocht, lekker gegeten en bekenden gezien. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij! Ben je in de challenge stemming? Op dit moment is er de veganchallenge. Mocht je tijdens het meedoen aan die challenge vragen hebben. Stel ze gerust hier. Veel succes!

Posted by on 2 juni, 2013

LEAVE A COMMENT