Viva Las Vega’s Food Festival 2014

Viva Las Vegas 20Gisteren was ik te vinden op het Old School terrein in Amsterdam voor het (jaarlijkse) Viva Las Vega’s Food Festival. Op dit terrein waren allerlei kraampjes te vinden met een keur aan eten, cosmetica en aanverwante producten. Uiteraard kon je er ook van alles proeven en eten en waren er nog diverse workshops om te volgen.

Viva Las Vegas 21 Viva Las Vegas 19 Viva Las Vegas 13Opvallend dit jaar vond ik de enorme rij die vrijwel permanent voor de Dutch Weed Burger kraam stond. Die is duidelijk enorm populair bij mensen; een bewijs dat het eten van zeewier een groeiende voedseltrend is.

Naast de stand van de Weed Burger stonden Maartje van Koffie ende Koeck, een nieuwe lunchroom in Amsterdam met diverse lekkernijen (waar ik al eerder dit stukje over schreef) en Veggie in Pumps, het bedrijf van Lisette Kreischer (tevens een van de drijvende krachten achter de Dutch Weed Burger). Haar nieuwe boek “Plant Power” komt volgende week uit. Uiteraard lees je daar te zijner tijd over op mijn blog.
Viva Las Vegas 02 Viva Las Vegas 03 Viva Las Vegas 07 Viva Las Vegas 08

Viva Las Vegas 06

Er waren meer kookboekauteurs aanwzig op het festival. Ik had onder andere een ontmoeting met Jacinta Bokma, schrijfster van “Puur Plantaardig” en “De Snelle Vegetariër” (mijn review daarvan kun je hier vinden).

Viva Las Vegas 18
Viva Las Vegas 12

Ik dronk op het festival water uit een jonge kokosnoot, dat smaakt geweldig en als hij op is kun je het witte vlees uit de kokosnoot lepelen. Super lekker! De mevrouw achter de stand had een hele handige set speciaal gereedschap om de kokosnoot makkelijk en veilig te openen. Zo’n set lijkt mij ook wel wat.
Viva Las Vegas 04Viva Las Vegas 05

Er viel van alles te proeven op het festival, hummus van Maza (een enorme portie!), snoepjes van Candy Freaks, Rawfood van LifeFood, Nakd en Trek repen (eerder schreef ik dit stukje over Nakd en Trek) en ik spotte nog tof merk deodorantpoeder. Al proevende deed ik wat inkopen. Viva Las Vegas 22 Viva Las Vegas 09Viva Las Vegas 11 Viva Las Vegas 15 Viva Las Vegas 16 Viva Las Vegas 17 Viva Las Vegas 14 Viva Las Vegas 10

Ik kocht Dandies Marshmallows en Sweet and Sara Marshmallows, Cleo’s peanut buttercups van Go Max, Go. Veg 1 multivitaminepillen, Goodies van Lifefood (binnenkort meer daarover) en een Nakd en een Trek reep. Viva Las Vegas 23

Ik kwam gisteren weer veel bekenden tegen en ik heb veel gezien, geproefd en gepraat. Het is echt een luxe zoveel vegavriendenlijkheid bij elkaar. Volgend jaar weer wat mij betreft!

Posted by on 28 juni, 2014

LEAVE A COMMENT