Schmidt’s Deel 2

IMG_6309[1]
Ja dit is inderdaad  tweede deel van een productrecensie! Schmidt’s is een deodorant op basis van bicarbonaat en is nog steeds mijn favoriete deodorant. Ik probeerde afgelopen zomer alle verschillende geuren uit. Ik hoorde om mij heen nogal wat vragen over het gebruik van deodorant op bicarbonaatbasis. In deze blogpost ga ik hier ook nog verder op in.

Allereerst, zie hieronder het Leaping Bunny logo, dat garandeert dat Schmidt’s proefdiervrij is. De V staat voor veganistisch en het potje met daarin 12m wil zeggen dat Schmidt’s deodorant tot 12 maanden na opening houdbaar is. Uit ervaring zou ik willen zeggen dat het na opening langer houdbaar is.
Veel mensen lijkt het vreemd om met hun handen deodorant aan te brengen. Dat went heel erg snel kan ik zeggen. In het potje vind je een spateltje zodat je niet met je vingers in het potje hoeft als je dat niet wil. Schmidt’s in Amerika heeft trouwens alweer wat nieuws gelanceerd. Een rol-on deodorant, mocht die in Nederland ook verkrijgbaar worden, dan hoor je dat natuurlijk van mij. IMG_6311[1]
Een andere vraag die mij vaak gesteld wordt, is of mensen met een heel gevoelige huid deze deo goed zouden kunnen verdragen. Nu heb ik zelf een gevoelige huid en ik kan deze deodorant goed verdragen. Dat hoeft natuurlijk niets te zeggen over hoe de huid van anderen hierop reageert. Ik zou zeggen bestel de fragarance-free variant en test een beetje uit op je huid. Een andere manier om er iets over te zeggen is er niet.

Een ander punt is de prijs. Met een potje doe je heel lang en voor verzorgingsproducten zonder dubieuze ingrediënten betaal je soms meer. Dat is nou eenmaal zo. Persoonlijk kies ik liever voor minder verzorgingsproducten van betere kwaliteit dan andersom. Maar dat mag iedereen natuurlijk zelf beslissen.

Tot slot nog de verschillende geuren uit deze lijn zijn:

  • Bergamot Lime –  Een hele zonnige frisse geur. Mijn favoriet
  • Ylang-ylang Calendula –  Deze ruikt een beetje naar van die gele geurappeltjes. De calendula geeft het die specifieke ietwat medicinale calendulageur, maar het heeft ook iets zoets door de ylang-ylang.
  • Fragarance-Free –  De naam zegt het al, zonder geur, voor gevoelige huidjes en mensen die liever geen geur aan hun deodorant hebben, bijvoorbeeld omdat het botst met je parfum.
  • Cederwood Juniper – Het heeft iets houtachtigs van de ceder en tegelijk ook iets zoetigs door de juniper. Dit ruikt naar herfst.
  • Lavender Sage –  Houd je van lavendel? Van dat gevoel dat je door de Provence in Frankrijk wandelt? Dan is dit je deodorant. De salie hierin geeft het iets extra aards.

Als ik per se een scheidslijn zou moeten aanbrengen zou ik zeggen dat Cederwood Juniper en Lavender Sage geuren voor mannen zijn en Ylang-ylang Calendula en Bergamot Lime meer voor vrouwen. Fragarance-free is neutraal dus voor beide geschikt.

Je vindt Schmidt’s bij webwinkels die gespecialiseerd zijn in natuurlijke en biologische cosmetica.

Posted by on 12 oktober, 2015

LEAVE A COMMENT